Κόλαφος ήταν το δικαστήριο για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση για την επίθεση σε βάρος του δικηγόρου Αλέξη Κούγια. Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά ο γνωστός ποινικολόγος.

Το εντυπωσιακό ήταν ότι στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, η πλευρά Μελισσανίδη προσπάθησε να παρουσιάσει τον κατηγορούμενο ως… λευκή περιστερά, μη έχοντα δηλαδή «λερωμένο» ποινικό μητρώο. Ο εισαγγελέας δεν δέχθηκε αυτές τις αιτιάσεις, αντιθέτως παρουσίασε το γενικό ποινικό μητρώο του Δημήτρη Μελισσανίδη, το οποίο δείχνει ότι έχει πολλές καταδίκες σε βάρος του, ακόμη και από τη δεκαετία του ’80.

Το δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα σε 12 μήνες φυλάκιση τον κατηγορούμενο χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό εξαιτίας του βαρύτατου ποινικού μητρώου.

«Είναι μια υπόθεση που έχει αφετηρία στις 8 Σεπτεμβρίου 2017. Εκείνο το πρωί μαζί με τον ιδιοκτήτη του ομίλου Παραπολιτικά, τον κ. Γιάννη Κουρτάκη, επισκεφτήκαμε τον εισαγγελέα εφετών Πειραιά και του παραδώσαμε κασέτα, στην οποία μιλούσε ο επιχειρηματίας Στιβ Κακέτσης, και στην οποία αποκαλύπτεται πώς είχε δωροδοκηθεί ένας λιμενικός ονόματι Χριστοφορίδης. Αυτός ο άνθρωπος προσπάθησε μαζί με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να μπλέξει στην υπόθεση του Noor One τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Στην κασέτα αναδεικνύεται όλο αυτό το βρώμικο παρασκήνιο» ανέφερε ο κ. Κούγιας.

«Βγαίνοντας από τον εισαγγελέα εφετών Πειραιά έκανα δηλώσεις για το θέμα, παρουσία του κ. Κουρτάκη. Το βράδυ ήμουν στη Βουλιαγμένη σε ένα μαγαζί με δύο επιχειρηματίες. Ξαφνικά δέχτηκα μια κλωτσιά στο κεφάλι μου, έπεσα κάτω και μέχρι να συνέλθω είδα από πάνω μου αρκετά πόδια να με κλωτσούν στο πρόσωπό μου. Προσπάθησα να σηκωθώ και είδα τον Μελισσανίδη που συνοδευόταν από 4 εύσωμους ανθρώπους, τους συνοδούς του. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω, είχα γεμίσει αίματα, είχα ζαλιστεί από τα χτυπήματα. Έφυγαν αμέσως. Στο κατάστημα ήταν περισσότεροι από 200 άνθρωποι. Τους περίμεναν δύο μεγάλα τζιπ και έφυγαν τρέχοντας, υπό τις αποδοκιμασίες όσων ήταν εκεί. Κάποιος ειδοποίησε την αστυνομία, ήρθαν και με πήραν, πήγα στην αστυνομία, η κατάθεσή μου διήρκησε περισσότερο από μία ώρα» συνέχισε.

Όπως είπε ο γνωστός ποινικολόγος «κατά τη διάρκεια της κατάθεσής μου μού τηλεφώνησε ο Μελισσανίδης, και σε ανοιχτή ακρόαση άρχισε να με απειλεί ότι θα με σκοτώσει αν του κάνω μήνυση. Ο αστυνομικός το άκουσε. Σε κάποια στιγμή ειδοποίησαν ασθενοφόρο και πήγα στο ΚΑΤ. Με εξέτασαν οι γιατροί, ευτυχώς δεν είχα εσωτερική αιμορραγία» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν.

«Χτες εμφανίστηκε μια δικηγόρος που είπε τα εξής πρωτοφανή: Ότι ο Μελισσανίδης ήταν τυχαία εκεί, και εγώ μπροστά στους φίλους του είπα “καλώς τον τίγρη της Νίκαιας, τον νιάου νιάου η γατούλα”. Και αυτός, σύμφωνα με τη δικηγόρο, αγανάκτησε και με έσπρωξε και τυχαία χτύπησα πέφτοντας κάτω. Το δικαστήριο, βεβαίως, δεν τα δέχτηκε αυτά» σημείωσε για τα της εκδίκασης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια «η συνήγορός του ισχυρίστηκε ότι ο Μελισσανίδης είχε λευκό ποινικό μητρώο, αφού καταδικάστηκε και ότι έπρεπε να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του με το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Γνώριζα ότι έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για δωροδοκία υπαλλήλων του υπουργείου Συγκοινωνιών το 1980. Έχει καταδικαστεί για δωροδοκία στα γήπεδα και διάφορα άλλα αδικήματα. Ο εισαγγελέας ανέσυρε αιφνιδιάζοντας όλους το πραγματικό του ποινικό μητρώο που είναι ιδιαίτερα βεβαρυμμένο με βαριές ποινικές παραβάσεις. Αυτό που ανακύπτει είναι το εξής: Μάρτυρες υπεράσπισης ήταν δύο αστυνομικοί. Και οι δύο εν ενεργεία είπαν ότι μπροστά τους έγιναν όσα έγιναν και δεν επενέβησαν να κάνουν κάτι. Ο κ. Μελισσανίδης, με το ποινικό μητρώο που έχει, απαγορεύεται ρητώς να είναι ιδιοκτήτης μετοχών ανωνύμου εταιρείας ποδοσφαιρικής» κατέληξε ο κ. Κούγιας.

Δείτε αναλυτικά

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτέφανος Τσιτσιπάς-Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Live)
Επόμενο άρθροΚατερίνη: Στα χέρια της αστυνομίας γυναίκα που λάμβανε επιδόματα με ψευδείς αιτήσεις