Ξεκινά από σήμερα το στάδιο της Ανάρτησης στο Δήμο της Αθήνας, η διαδικασία της οποίας θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, πλήρως ηλεκτρονικά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία Κτηματογράφησης. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Στέφανος Κοτσώλης γενικός διευθυντής του Ελληνικού Κτηματολογίου, είναι σημαντικό για τους πολίτες καθώς πρόκειται για την τελική φάση της κτηματογράφησης κατά την οποία οι πολίτες ελέγχουν για τελευταία φορά την ορθότητα των στοιχείων της ατομικής τους ιδιοκτησίας.

Είναι προς όφελος όλων μας να το κάνουμε γιατί είναι διαδικασία χρονοβόρα και κοστοβόρα», είπε ο κ. Κοτσώλης, σημειώνοντας ότι πρέπει όλοι να μπουν στην πλατφόρμα του Κτηματολογίου ώστε να ελέγξουν αν όλα τα στοιχεία είναι σωστά και να κάνουν τις όποιες διορθώσεις χρειάζεται.

Η διαδικασία της Ανάρτησης έχει διάρκεια 2 μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού (θα λήξει στις 3 Αυγούστου) και τέσσερις για όσους μένουν στο εξωτερικό (θα λήξει την 1η Οκτωβρίου 2020).

Συγκεκριμένα, κατά το στάδιο της Ανάρτησης οι πολίτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ελέγχουν και επιβεβαιώνουν ή διορθώνουν τυχόν σφάλματα στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.
Επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι η συμμετοχή των ιδιοκτητών στην Ανάρτηση είναι κομβικής σημασίας, καθώς είναι το τελευταίο στάδιο πριν καταγραφεί οριστικά η ατομική τους ιδιοκτησία στο Κτηματολόγιο.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦορολογικές δηλώσεις – Taxisnet: Οι πιο σημαντικές αλλαγές και τα σενάρια για παράταση
Επόμενο άρθροΑύριο η κηδεία του 28χρονου Γ.Σ. από τον Αλμυρό