Ανοίγει από την 1η Αυγούστου η κρουαζιέρα με ολοκληρωμένα πρωτόκολλα ασφαλείας, επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Η ζήτηση φέτος θα είναι πολύ χαμηλότερη, παραδέχτηκε ο υπουργός και η ανάκαμψη θα πάρει περισσότερο χρόνο, καθώς είναι το κομμάτι του τουρισμού που έχει χτυπηθεί πολύ περισσότερο, μετά τα ατυχή περιστατικά με κρουαζιερόπλοια στην αρχή της πανδημίας, που έχουν φοβίσει πολύ τον κόσμο.

«Ήδη έξι εταιρείες κρουαζιέρας, χτυπάνε την πόρτα της χώρας μας», ενημέρωσε ο κ. Θεοχάρης, για να βάλουν ένα πλοίο και να ξεκινήσει δειλά – δειλά η κρουαζιέρα. «Μάλλον μεσαίου μεγέθους θα είναι τα πλοία παρά μεγάλα», πρόσθεσε.

«Η χώρα μας πρωτοστάτησε στην πανευρωπαϊκή δημιουργία των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την κρουαζιέρα», υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης και επεσήμανε πως «το ζήτημα δεν είναι να τεσταριστούν τα πρωτόκολλα, αλλά η υλοποίησή τους από τις εταιρείες». «Αυτό έχει ξεκινήσει και κυρίως περιμένουμε την προσπάθεια των εταιρειών να πουλήσουν θέσεις σε αυτά τα κρουαζιερόπλοια.» ενημέρωσε.

«Φαίνεται πως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα έχουμε τα πρώτα πλοία κρουαζιέρας στη χώρα μας«, κατέληξε.

Στα έξι λιμάνια της πρώτης επαφής των κρουαζιερόπλοιων με την χώρα μας (π.χ Κατάκολο, Βόλος, Κέρκυρα) υπάρχουν οι προδιαγραφές για καθολικό τεστ των επιβατών για τον κορονοϊό.

Γενικότερα για την φετινή τουριστική περίοδο ο υπουργός ξεκαθάρισε πως έχουμε βάλει δύο στόχους. «Ο πρώτος να είμαστε σε θέση να υποδεχτούμε κόσμο ουσιαστικά, οργανικά και επιχειρησιακά και ο δεύτερος οι άνθρωποι που έρχονται να μην διαταράξουν τα υγειονομική ισορροπία και οι ίδιοι να γυρίσουν πίσω ασφαλείς στα σπίτια τους. Το στοίχημά μας είναι να κρατήσουμε τον υγειονομικό έλεγχο και τον κερδίζουμε έως τώρα.» διαβεβαίωσε
«Τα εισαγόμενα κρούσματα «πιάνονται» στις πύλες εισόδου. Η αύξηση των κρουσμάτων είναι στα αστικά κέντρα που δεν έχουμε τουρισμό.» πρόσθεσε.

Από τους ελέγχους που γίνονται σε μεγάλες τουριστικές μονάδες διαβεβαίωσε πως τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας. «Παραμένουμε αταλάντευτοι στον στόχο μας να εμπεδώσουμε το αίσθημα της ασφάλειας στους τουρίστες που έρχονται στην χώρα μας για να ανακάμψουμε πιο γρήγορα.» επεσήμανε, «το ότι η Βρετανία επέβαλε καραντίνα σε όσους τουρίστες επιστρέφουν από την Ισπανία θα επηρεάσει και εμάς αρνητικά, γιατί δημιουργεί γενικότερη ανασφάλεια προς όλους τους προορισμούς.» εκτίμησε, ενώ όπως είπε η δύσκολη περίοδος για τον τουρισμό θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά και επεσήμανε πως «οι τελευταίες μελέτες λένε ότι στον τουρισμό μόλις το 2024 θα είναι η χρονιά που θα προσομοιάζει με το 2019, όσον αφορά στις κρατήσεις και τα έσοδα»

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣΔΥΒ: Με τον καλύτερο τρόπο επαναρχίζουν οι αγώνες trail στη Μαγνησία.
Επόμενο άρθροΚέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών