Μικρές απώλειες παρουσιάζει σήμερα, Τρίτη, το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους πωλητές να επικρατούν των αγοραστών, δίνοντας συνέχεια στη ρευστή «εικόνα» των τελευταίων εβδομάδων.

 

Ο Γενικός Δείκτης, περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, υποχωρεί κατά 0,65% και περιορίζεται στις 635,95 μονάδες.

 

Παρότι χθες, Δευτέρα, η ελληνική αγορά έκλεισε σε επίπεδα άνω των 640 μονάδων, οι επενδυτές φαίνεται πως τραβούν χειρόφρενο, επαναφέροντας τα σύννεφα αβεβαιότητας πάνω από τη Λεωφόρο Αθηνών.

 

Άλλωστε, μέχρι να υπάρξει σαφής λύση στο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των τραπεζών, αλλά και διέξοδο στο θρίλερ μεταξύ Βρυξελλών και Ρώμης, το οποίο επηρεάζει δυσμενώς τις διεθνείς αγορές, οι αναλυτές δεν «βλέπουν» την προσδοκώμενη εκτίναξη.

 

Και όλα αυτά μάλιστα, ενώ η Ελλάδα υπεισέρχεται σε τροχιά προεκλογικής περιόδου, καθώς εντός του 2019 θα διεξαχθούν τριπλές εκλογές για Βουλή, δήμους-περιφέρειες και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γεγονός το οποίο αφήνει «ανοιχτό» το ενδεχόμενο πλήρους επικράτησης της παρεχολογίας εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων.

 

Στο ταμπλό, ο τραπεζικός κλάδος εμφανίζει μικτά πρόσημα, καθώς Eurobank και Alpha Bank υποχωρούν κατά 1,55% και 0,40% αντίστοιχα, ενώ Εθνική και Πειραιώς ενισχύονται κατά 0,33% και 1,17% αντίστοιχα.

 

Την ίδια ώρα, στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, Coca-Cola, Fourlis, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ-1,36% και Τέρνα Ενεργειακή καταγράφουν κάμψη άνω του 1%, ενώ στον αντίποδα, η Aegean αυξάνεται κατά 1,65% και η Σαράντης κατά 0,90%.

 

Όσον αφορά την αγορά ομολόγων, το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο κατά 2,3 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 4,232%, με το αντίστοιχο της Ιταλίας να αυξάνεται κατά 4,4 μονάδες βάσης στο 3,383%.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ 4η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας
Επόμενο άρθροΣτα 2,6 δισ. οι γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα