Απώλειες στις ευρωαγορές με μάκρο και αποτελέσματα στο επίκεντρο

 

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τετάρτης καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για τις εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

 

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει μικρές απώλειες 0,1% στις 364,53 μονάδες.

 

Ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 0,2% στις 11.342,60 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,2% στις 5.071,99 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 διολισθαίνει επίσης 0,2% στις 7.166,15 μονάδες.

 

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 0,3%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,2%.

 

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στη Γερμανία έδειξαν ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες υποχώρησαν τον Δεκέμβριο καθώς η ραγδαία μείωση των παραγγελιών εκτός της Ευρωζώνης επιβάρυνε τη συνολική δραστηριότητα.

 

Ειδικότερα, οι παραγγελίες υποχώρησαν 1,6% τον Δεκέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για μικρή μείωση 0,3%.

 

Σχολιάζοντας τα στοιχεία το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προειδοποίησε ότι “τα τελευταία στοιχεία δείχνουν υποτονική βιομηχανική δραστηριότητα στην έναρξη του έτους”.

 

Την ίδια στιγμή οι επενδυτές αξιολογούν τις τελευταίες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων με τη γαλλική BNP Paribas να σημειώνει βουτιά 2% μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι περιμένει ανάπτυξη 1,5% το έτος στα έσοδα της, μέγεθος χαμηλότερο από την προηγούμενη εκτίμηση για 2,5%.

 

Για το τελευταίο τρίμηνο η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη σημείωσαν άνοδο 1,1% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν σε 1,44 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν 3,5% στα 10,16 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτα 7,53 δισ. τα κέρδη της BNP Paribas το 2018
Επόμενο άρθροΟ Αθανάσιος Σκορδάς νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος