Οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εν μέσω της εμπορικής διαμάχης των ΗΠΑ με την Κίνα έκαναν και σήμερα αισθητή την παρουσία τους στις ευρωαγορές οδηγώντας στο κόκκινο τους δείκτες.

 

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε πτώση 1,1% στις 343,26 μονάδες

 

Οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας διατηρήθηκαν και σήμερα μετά τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας από Κίνα και Ευρώπη.

 

Ο γερμανικός DAX υποχώρησε σε ποσοστό 0,9% στις 10.772,20 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 1,1% στις 4.799,87 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε πτώση επίσης 1,1%. Και οι τρεις δείκτες συμπλήρωσαν τρεις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις.

 

Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν οι λιανοπωλητές μετά την προειδοποίηση της βρετανικής ASOS για την πορεία της κερδοφορίας της, πυροδοτώντας ανησυχίες για την πορεία των καταναλωτικών δαπανών.

 

Ο τίτλος της ASOS σημείωσε βουτιά 37,55% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι μείωσε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη των πωλήσεων και των κερδών. Η Next έχασε 4,6%, η Marks & Spencer υποχώρησε επίσης 4,6%, ενώ η H&M κατρακύλησε 8,5%.

 

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 1,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε σε ποσοστό 0,8%.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Πόρτο “πρωταθλήτρια” σε έσοδα μέχρι στιγμής
Επόμενο άρθροΟ προϋπολογισμός είναι ο πρώτος εκ των πολλών επόμενων με πρωθυπουργό τον Τσίπρα