Πτωτικά κινούνται οι οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των σημερινών συναλλαγών καθώς εξασθένησε η αισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, που οδήγησε τις μετοχές στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Οκτώβριο.

 

Στις 10:42 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,2%, συμβαδίζοντας με τον γαλλικό CAC 40 και τον γερμανικό DAX. Ο δείκτης έκλεισε χθες στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 9 Οκτωβρίου.

 

Ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε πτώση 0,7% μετά το ράλι της στερλίνα σε υψηλό μηνός ύστερα από δημοσιεύματα ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξετάζει την αναβολή της προθεσμίας της 29ης Μαρτίου για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επίσημη ανακοίνωση μπορεί να γίνει ακόμα και σήμερα.

 

Τα blue-chips υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τις 11 Φεβρουαρίου στην αρχή της συνεδρίασης. Με το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων των εταιριών να προέρχεται από το εξωτερικό, ο δείκτης FTSE 100 δέχεται συχνά πιέσεις από την ανατίμηση της στερλίνας.

 

Την ίδια ώρα εξασθένησε ο ενθουσιασμός για τις εμπορικές συνομιλίες. Παρόλο που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την αύξηση των δασμών σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 200 δισεκ. δολαρίων –στην πιο ξεκάθαρη ένδειξη μέχρι στιγμής ότι οι δύο πλευρές σημειώνουν πρόοδο– δήλωσε επίσης ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα μια συμφωνία, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές λεπτομέρειες για το τι προέκυψε από τις συνομιλίες της Ουάσινγκτον.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑνοίγει τις πύλες του το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Επόμενο άρθροΝέους κανόνες για τις πληρωμές μελετά η Κομισιόν