Η άσκηση περιλαμβάνει αεροπορικές επιχειρήσεις που θα πραγματοποιηθούν από την αεροπορική βάση της Σούδας στην 115 Πτέρυγα Μάχης

Η διμερής άσκηση τύπου LIVEX (Live Exercise) «Falcon Eye – 3», μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, αρχίζει αύριο, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.

Συνέχεια των ασκήσεων Falcon Eye 1 & 2

Όπως ανακοινώθηκε, η άσκηση περιλαμβάνει αεροπορικές επιχειρήσεις που θα πραγματοποιηθούν από την αεροπορική βάση της Σούδας στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Η «Falcon Eye – 3» αποτελεί συνέχεια των ασκήσεων «Falcon Eye – 1» και «Falcon Eye – 2» και στο πλαίσιό της έχουν μετασταθμεύσει στη Σούδα 6 μαχητικά αεροσκάφη  F-15, 7 μεταγωγικά αεροσκάφη C-130, ένα Αεροσκάφος Πολλαπλού Ρόλου και Εναέριου Ανεφοδιασμού καθώς και προσωπικό υποστήριξης εδάφους της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας.

Η άσκηση θα διεξαχθεί στο FIR Αθηνών με την εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων Εναέριας Υπεροχής και Εκπαίδευσης Εναέριας Μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών.

Στις 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚανονικά στο Κατάρ ο Ισημερινός
Επόμενο άρθροΑλέξης Τσίπρας: Επίλυση διαφορών στη βάση του διεθνούς δικαίου και αμοιβαία αποδεκτών συμφωνιών