Με αναφορές στις τουρκικές προκλήσεις, αλλά και στη συνεργασία που αναπτύσσεται ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των υπουργών Άμυνας των δυο χωρών, για το 6ο διακυβερνητικό συμβουλίου άμυνας σε επίπεδο υπουργών και αρχηγών των γενικών επιτελείων.

«Ανταποκρινόμαστε σε ένα περιβάλλον προκλήσεων. Στις απειλές, πρέπει να εξετάζουμε την αντιδρασή μας» σημείωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης, επεσήμανε πως «Η Τουρκία εφαρμόζει το νόμο της ζούγκλας στην Κυπριακή ΑΟΖ».

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν, τονίζοντας ότι «οι θέσεις της Ελλάδας φαίνεται ότι ακούγονται» και πρόσθεσε πως περιμένει να δει πως θα συμπεριφερθεί η Τουρκία μετά και από αυτή την εξέλιξη.

Πάντως την ώρα της συνέντευξης Τύπου, σημειώθηκε υπερπτήση ζεύγους Τουρκικών F-16, στα 26.000 πόδια, πάνω από τους Λειψούς και τους Αρκιούς.

Ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, μιλώντας νωρίτερα στους δημοσιογράφους τόνισε:
«Περιμένουμε να δούμε αν η Τουρκία θα στείλει πλοία νότια της Κρήτης, όπως λέει. Έχουμε εξετάσει όλα τα σενάρια και είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε».

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠτήση τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τους Λειψούς και τους Αρκιούς
Επόμενο άρθροΣτην Ηλεία ο Α. Τσίπρας: Λάθος η τακτική της κυβέρνησης για το έργο “Πατρών-Πύργου”