«Να φοράτε το κράνος σας, να μην κρύβετε τις πινακίδες κυκλοφορίας σας, να μην κάνετε επικίνδυνους ελιγμούς και… γκαζιές μέσα στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στη Λεωφόρο Κατεχάκη…».

Αυτή την πρωτοφανή όσο και αυτονόητη εντολή δίνει με έγγραφο – που αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» – η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. σε δεκάδες… καμικάζι αστυνομικούς που κινούνται με τα δίτροχά τους (τόσο υπηρεσιακά όσο και ιδιωτικά) στους χώρους των κεντρικών υπηρεσιών της Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Καθότι, όπως προκύπτει από το εν λόγω έγγραφο, στην κατά τα άλλα αυστηρά φρουρούμενη και ελεγχόμενη «βάση» των Αρχών ασφαλείας καταγράφονται πολλές παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από ένστολους!

Μάλιστα, πολλοί από αυτούς που κατά την ανάληψη της υπηρεσίας τους ή στη λήξη αυτής επιδίδονται σε… ακροβατικά με δίτροχα είναι οι ίδιοι που καλούνται εν συνεχεία να ελέγξουν, να συνετίσουν και να τιμωρήσουν στους δρόμους της πρωτεύουσας τους οδηγούς που παραβιάζουν τον ΚΟΚ.

Συνεχείς συστάσεις

Η ΕΛ.ΑΣ., από την πλευρά της, έχει συντάξει δεκάδες έγγραφα και προχωρά σε συνεχείς συστάσεις για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας από τους οδηγούς των μοτοσικλετών (για μη χρήση κράνους, επικίνδυνη οδήγηση κ.ο.κ.) ανά την Ελλάδα, ενώ ετησίως επιβάλλει έως και 80.000 σχετικά πρόστιμα.

Ωστόσο, ίσως είναι η πρώτη φορά που συντάσσει σχετικό έγγραφο – «ομολογία» από την ηγεσία του Σώματος για αστυνομικούς οι οποίοι δεν διστάζουν να οδηγούν επικίνδυνα ή να αλλοιώνουν και να κρύβουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους ακόμη και μέσα στο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ., εκεί όπου καθημερινά κινούνται δεκάδες υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, η πολιτική ηγεσία αλλά και πολίτες.

Το έγγραφο συντάχθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου και έχει τίτλο «Ελεγχος μοτοσικλετιστών που εισέρχονται ή εξέρχονται από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.».

Οπως επισημαίνεται σε αυτό, «γνωρίζετε ότι το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί τόσο κατά την είσοδο ή έξοδο των οχημάτων όσο και κατά την κυκλοφορία τους εντός των εγκαταστάσεων του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας η κατ’ επανάληψη παραβίαση των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από το αστυνομικό προσωπικό.»

» Στις περισσότερες περιπτώσεις, οδηγοί υπηρεσιακών και ιδιωτικών δικύκλων οχημάτων εντοπίζονται να μη φορούν προστατευτικό κράνος, να μη φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας σε εμφανές σημείο ή αυτές να τυγχάνουν καλυμμένες και να οδηγούν με μεγάλη ταχύτητα, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς, παραβιάζοντας σε κάθε περίπτωση τις διατάξεις του ΚΟΚ και της αυτοκινητιστικής νομοθεσίας. Δημιουργώντας, έτσι, με τη μη προσιδιάζουσα στην ιδιότητά τους συμπεριφορά συνθήκες για πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων».

Κόψτε κλήσεις

Μάλιστα, στη συνέχεια του εγγράφου ζητείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε σχετικούς ελέγχους για την τήρηση των διατάξεων του ΚΟΚ από τους… ασυνείδητους αστυνομικούς οδηγούς.

Με κύριο στόχο, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, «την αυτοπροστασία τους» αλλά και για «να αποτελούν θετικά πρότυπα οδηγικής συμπεριφοράς για τους πολίτες».

Τέλος, ζητείται από τα στελέχη της φρουράς των εγκαταστάσεων να αναζητούν, να εντοπίζουν τους παραβάτες και ακολούθως να κόβουν κλήσεις στους ανυπάκουους συναδέλφους τους αστυνομικούς ή ακόμη και να προχωρούν σε πειθαρχικό έλεγχο των παραβατών.

Μάλιστα, από τις σχετικές υποδείξεις δεν γλίτωσαν ούτε τα στελέχη της ΕΥΠ, οι υπηρεσίες της οποίας στεγάζονται στον ίδιο χώρο με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓια τους μετανάστες στην Ελλάδα, ο δρόμος για μια καλύτερη ζωή είναι μέσω της Αλβανίας
Επόμενο άρθροΤο εξοπλιστικό αδιέξοδο του Ερντογάν, τον στρέφει στη Ρωσία – Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα