Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας ξεκινά το επόμενο χρονικό διάστημα στην Πάτρα ο θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα.

Ήδη η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας έχει εφοδιαστεί με έξι ποδήλατα τα οποία θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα της εμφανούς αστυνόμευσης, ενώ για τη στελέχωση του προγράμματος έχουν επιλεγεί επτά αστυνομικοί, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης τους θα διατίθενται καθημερινά σε περιπολίες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί – ποδηλάτες θα περιπολούν σε διάφορα σημεία της Πάτρας, όπως το εμπορικό κέντρο και περιοχές του παραλιακού μετώπου, καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης, όπου κρίνεται αναγκαία η παρουσία ή και η παρέμβαση τους .

Στο πλαίσιο αυτό οι περιπολίες με τα ποδήλατα εντάσσονται στον γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και στην εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων αστυνόμευσης της Πάτρας, όπως το πρόγραμμα Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ., αποτελώντας εναλλακτική μορφή αστυνομικής δράσης για την προστασία και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι περιπολίες  θα δώσουν τη δυνατότητα στους αστυνομικούς να ανταποκρίνονται άμεσα και να διαχειρίζονται περιστατικά αστυνομικής φύσης. Θα μπορούν επίσης να συνεργάζονται με άλλες υπηρεσίες  για να διευθετούνται ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες καθώς  και να παρέχουν  πληροφορίες σε επισκέπτες  και τουρίστες τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Αθανασία Σταμοπούλου

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτο Κερατσίνι ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Επόμενο άρθροΑπελευθέρωση των κρατουμένων της Τιενανμέν ζήτησε η Ε.Ε.