Τόσο η σταθερότητα του θεσμικού πλαισίου της όσο και η δημοσιονομική ενίσχυσή της καθιστούν τη Ρουμανία μία ασφαλή χώρα για τους επενδυτές, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Εβγκέν Τεοντοροβίτσι, στη διάρκεια των συναντήσεων που είχε, στην Ουάσινγκτον, με στελέχη οργανισμών αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και με τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Πολ Τόμσεν.

 

Ο κ. Τεοντοροβίτσι είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των οίκων αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor’s, Moody’s και Fitch, στη διάρκεια των οποίων υπογράμμισε τα ισχυρά -όπως τα χαρακτήρισε- “σημεία” της Ρουμανίας: Το δημόσιο χρέος και το μέτριο επίπεδο του εξωτερικού χρέους, σε σύγκριση με τα περισσότερα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Επίσης, ο Ρουμάνος υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον κ. Τόμσεν, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι η Ρουμανία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και ότι τα μέτρα που ελήφθησαν το 2019 θα οδηγήσουν, και μακροπρόθεσμα, σε βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

 

“Η Ρουμανία καταγράφει προόδους όσον αφορά τη σταθερότητα του θεσμικού της πλαισίου και τη δημοσιονομική της ενίσχυση, τη σταθερή τοποθέτηση του δημόσιου χρέους σε φθίνουσα τροχιά, καθώς και την ενίσχυση του πλαισίου διακυβέρνησης” ανέφερε ο κ. Τεοντοροβίτσι.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ν.ΠΗΛΙΟΥ Κ.ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΒΕΡΑ
Επόμενο άρθροΔώρο Πάσχα: Πότε θα πληρώσει το κάθε Ταμείο