Το φράγμα των 10.000 αγγίζουν τα κρούσματα του κορονοϊού με τουλάχιστον 9.977 καταγεγραμμένα. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται στους 262 καθώς 58χρονος που έπασχε από παχυσαρκία και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΣΩΤΗΡΙΑ από τον Μάρτιο, κατέληξε. Επίσης, 84χρονη που διεκομίσθη άσφυγμη στο νοσοκομείο Καρδίτσας το απόγευμα της Παρασκευής, διαπιστώθηκε -μετά τη διενέργεια τεστ και νεκροτομής- ότι έπασχε από τη νόσο Covid-19.

Ξεκινούν από αύριο οι σαρωτικοί έλεγχοι στα γηροκομεία της Αθήνας και άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής, από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Στη Ζάκυνθο που είναι μια από τις περιοχές που είναι σε ισχύ έκτακτα περιοριστικά μέτρα λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, δυο γιατροί διαγνώστηκαν θετικοί, ενώ όλοι οι κάτοικοι του νησιού έλαβαν μήνυμα από το 112 στο κινητό τους που τους υπενθυμίζει ότι πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα παντού και να είναι σε επιφυλακή.

Θετικός στον κοροναϊό βρέθηκε ο Πρωτοσύγκελος Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, στα Τρίκαλα, ο οποίος είχε εκφράσει την άποψη ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού από τη Θεία Κοινωνία.Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε δεν έχει κανένα σύμπτωμα της νόσου, αλλά παραμένει κατ’ οίκον ήδη από την περασμένη Δευτέρα, με δικιά του πρωτοβουλία για να προφυλάξει τους πιστούς και το κοινωνικό σύνολο.

Στο μεταξύ , νέα περιστατικά κοινωνικής ανευθυνότητας , βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μετά την 24χρονη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία ταξίδεψε με τρένο και πλοίο για τη Σαντορίνη, αν και είχε εντοπισθεί θετική στον κορονοϊό, έρχεται ένα ακόμη περιστατικό με μια νεαρή γυμνάστρια θετική στον ιό , που ταξίδεψε από τις Κυκλάδες στην Αθήνα και μάλιστα εντοπίστηκε να δουλεύει σε γυμναστήριο, ενώ έρευνες διεξάγει η αστυνομία για τον εντοπισμό 26χρονου που διαγνώστηκε θετικός στον Ευαγγελισμό και όταν έμαθε το αποτέλεσμα του τεστ το έσκασε από το νοσοκομείο. Και οι δυο ειναι αντιμέτωποι με το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ.

Πάντως, τις τελευταίες δύο εβδομάδες η επιδημιολογική καμπύλη είναι σταθερή και ο δείκτης μεταδοτικότητας παραμένει στο 1. Η επιδημιολογική εικόνα από την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου θα αποτυπωθεί σε περίπου δέκα ημέρες.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠρώτη νίκη για την Λιλ, 1-0 τη Ρεμς
Επόμενο άρθροΟ λόγος που η Θεοδοσία από τις Άγριες Μέλισσες έχει δύο επίθετα