Εκατοντάδες πτήσεις από το εξωτερικό προσγειώθηκαν και σήμερα στο Ελευθέριος Βενιζέλος, το Μακεδονία και τα περιφερειακά αεροδρόμια, στέλνοντας ενθαρρυντικά μηνύματα για την τουριστική σεζόν. Στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας έχει αποκατασταθεί η σύνδεση με την Ιταλία, ενώ στον Προμαχώνα οι ουρές ήταν και πάλι μεγάλες.

Πέντε ώρες περίμεναν στο αυτοκίνητο για να μπουν στην Ελλάδα, και αρκετοί ξέσπασαν ρωτώντας «γιατί» αφού ανήκουν στη Σένγκεν. Οι ουρές σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κάνουν την κατάσταση αφόρητη στον Προμαχώνα.

Οικογένεια που ξεκίνησε από την Μεγάλη Βρετανία οδικώς, έμεινε για έξι ώρες στο αυτοκίνητο καθώς χρειάζονταν δύο ώρες για να διανύσουν ένα χιλιόμετρο, λίγο πριν μπουν στο Τελωνείο.

«Το να περιμένουμε 6 ώρες χωρίς νερό και τουαλέτα δεν ήταν εύκολο. Περάσαμε όμως κάναμε και το τεστ, ελπίζω να βελτιωθούν οι διακοπές μας», δήλωσαν στην ΕΡΤ, ενώ τα παιδιά είπαν ότι άξιζε τον κόπο και ότι ανυπομονούν να επισκεφθούν τους παπούδες τους.

 Με μεγάλη πληρότητα φθάνουν οι διεθνείς πτήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια

Το σύνολο των πτήσεων στο Ηράκλειο της Κρήτης εμφανίζει πληρότητα 100% .

Από τις  10 το πρωί ο ρυθμός ήταν 12 πτήσεις σε 60 λεπτά, ενώ συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναμένονταν 71 πτήσεις από χώρες της Νότιας Ευρώπης κυρίως από την Γερμανία.

 

Σε χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται η πληρότητα των ξενοδοχείων σε αρκετούς τουριστικούς προορισμούς, ενώ αρκετά παραμένουν κλειστά.

Έκκληση στους Έλληνες ξενοδόχους να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους και να συμμετέχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απηύθυνε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Σε ξενοδοχείο που απέχει 30 χλμ. έξω από την πόλη της Ρόδου παραμένουν, οι 190 Σουηδοί τουρίστες που προσγειώθηκαν στο νησί την Παρασκευή. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται από ώρα σε ώρα, ενώ λήγει και η 48ωρη προληπτική καραντίνα οπότε αν τα αποτελέσματα είναι αρνητικά θα μπορέσουν αν κυκλοφορήσουν ελεύθεροι στο νησί.

Αρνητικά βγήκαν τα δείγματα 800 τουριστών σε Κω και Ρόδο

Περισσότερα τεστ θα γίνονται όσο αυξάνονται οι αφίξεις τουριστών, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ενώ κάθε μέρα γίνονται περίπου 6.000 τεστ στις συνολικά 30 πύλες εισόδου της χώρας.

 

 

«Come to Greece»

Ασφαλείας όσο και στο σπίτι τους δηλώνουν νιόπαντροι από τη Γερμανία αλλά και τη Σουηδία ,συνιστώντας ανεπιφύλακτα διακοπές στην Ελλάδα.

«Χώρα ανοιχτή και χαμηλού κινδύνου για κορονοιό», λένε, και μιλούν για σταθερή επιλογή, χάρη στον καιρό, το φαγητό και τους ανθρώπους.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘετικός στον κορωνοϊό ο Σάμετ των Κλίπερς
Επόμενο άρθροΟΦΗ – ΠΑΟΚ 0-0 (Πρώτο ημίχρονο)