Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά ·3,4% ·καταγράφουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τον Ιανουάριο.

 

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2019 ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής ήταν αυξημένος κατά 3,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Σε μηνιαία βάση, ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής παρουσίασε αύξηση 1,5% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018.

 

Ι. Σύγκριση Ιανουαρίου 2019 με Ιανουάριο 2018

 

Η αύξηση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 3,4% τον μήνα Ιανουάριο 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2018, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

 

1. Από την αύξηση:

 

· Κατά 0,2% του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: καπνού, εκτυπώσεων και αναπαραγωγής προεγγεγραμμένων μέσων, βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, επισκευής και εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού.

 

· Κατά 21,9% του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού.

 

· Κατά 2,1% του Δείκτη Παροχής Νερού.

 

2. Από τη μείωση:

 

· Κατά 32,1% του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη, εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.

 

ΙΙ. Σύγκριση Ιανουαρίου 2019 με Δεκέμβριο 2018

 

Η αύξηση του εποχικά διορθωμένου Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 1,5% τον μήνα Ιανουάριο 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2018, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

 

1. Από την αύξηση:

 

· Κατά 1,1% του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών.

 

· Κατά 9,5% του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού.

 

· Κατά 2,5% του Δείκτη Παροχής Νερού.

 

2. Από τη μείωση:

 

· Κατά 19,9% του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝέο Peugeot Traveller Lux!
Επόμενο άρθροΗ ελληνική οικονομία παρεκκλίνει από την πορεία ανάπτυξης