Αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού έλαβε η κυβέρνηση, μετά την αυξητική τάση των κρουσμάτων που επέφεραν το τελευταίο διάστημα τα φαινόμενα χαλάρωσης, και μάλιστα με μεγάλη διασπορά.

Ειδικότερα, από σήμερα Σάββατο 1 Αυγούστου και μέχρι τα τέλη του μήνα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, εκτός από τα καταστήματα εστίασης, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση της και στους εξωτερικούς χώρους που συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος.

Επίσης, έως τις 15 του μήνα απαγορεύονται οι επισκέψεις σε γηροκομεία, δομές ευάλωτων ομάδων και νοσοκομεία, θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ έως τις 9 Αυγούστου απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα.

Επιπλέον, παρατείνεται έως τα τέλη του μήνα η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοιχτών εκδηλώσεων, και μέχρι τις 15 Αυγούστου η αναστολή αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, καθώς και η απαγόρευση εισόδου για μη Ευρωπαίους πολίτες.

Μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό ανακοινώθηκαν και για τις ένοπλες δυνάμεις, με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στους χώρους όπου υπάρχει κοινωνική επαφή.

Παράλληλα, από σήμερα αυξάνονται τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μετά τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν.

«Μπαίνουμε όλοι σε επιφυλακή χωρίς πανικό, αλλά με ευθύνη», διαμήνυσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προσθέτοντας ότι αφήνουμε πίσω τα φαινόμενα χαλάρωσης για να μην χρειαστεί να ληφθούν άλλα μέτρα.

Σημειώνεται ότι χθες Παρασκευή ανακοινώθηκαν 78 νέα κρούσματα του ιού σε 14 περιφέρειες της χώρας, εκ των οποίων μόνο τα 17 είναι εισαγόμενα, και από τα υπόλοιπα, 24 εντοπίζονται στην Αττική και 18 στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, καταγράφηκαν τρεις νέοι θάνατοι, με το συνολικό αριθμό να φτάνει πλέον στους 206 νεκρούς.

Εν τω μεταξύ, τη δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων από 8 έως 31 Αυγούστου, δίνει ξανά στις επιχειρήσεις εστίασης, πολιτισμού και αθλητισμού το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των μέτρων προστασίας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣπάει τα φρένα η μετοχή της Apple, έγινε ξανά η πιο ακριβή εταιρεία στον κόσμο, προσεγγίζει τα 2 τρισ. δολάρια
Επόμενο άρθροΈκτακτα μέτρα έφερε η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων – Μάσκες παντού