Σκληρή απάντηση στις προκλητικές γνωστές θέσεις της Άγκυρας, περί «αποστρατιωτικοποίησης» νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο, έδωσε από την Ροδόπη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.Για τις σοβαρές επιπτώσεις της παραβατικής συμπεριφοράς τη Τουρκίας στη σταθερότητα ενημέρωσε την Iσπανίδα ομόλογό του ο Νίκος Δένδιας.

«Το λέμε ως προς τον κ. Ακάρ και προς τον καθένα, έχουμε δικαίωμα να θωρακίζουμε τα νησιά μας αλλά έχουμε και υποχρέωση και θα το πράττουμε καθημερινά. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να το αμφισβητεί και είναι δε υπόλογος απέναντι στη διεθνή νομιμότητα» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε διπλωματικό επίπεδο, ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε την Iσπανίδα ομόλογό για τις θέσεις της χώρας μας.

«Ενημέρωσα την συνάδελφό μου για τις σοβαρές επιπτώσεις της παραβατικής συμπεριφοράς τη Τουρκίας στη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη στη Μεσόγειο, την κοινή μας πατρίδα ως μεσογειακών χωρών» είπε σε δηλώσεις του ο κ. Δένδιας.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας συνέχιζε την προκλητική ρητορική.
«Δεν εποφθαλμιούμε στις πηγές ενέργειας καμίας άλλης χώρας αλλά όποιος απλώσει χέρι στα δικά μας δικαιώματα ή προσπαθήσει να τα καταπατήσει, θα πάρει την πιο σκληρή απάντηση. Η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι ιδιοκτησία κανενός», ανέφερε.

-Λίγες ώρες πριν από ένα πιθανό τετ α τετ Παναγιωτόπουλου- Ακάρ στις Βρυξέλλες, η Άγκυρα προκάλεσε με υπερπτήσεις πάνω από τους κατοικημένους ακριτικούς Λειψούς και τους Αρκιούς.

Τα δυο τουρκικά F-16 λίγο μετά τις δέκα το πρωί πέταξαν στα 25.000 πάνω από τα νησιά με Ελληνικά Mirage 2000-5 να τα καταδιώκουν.

«Η ηγεσία Ελλάδας και Κύπρου θα μας οδηγήσουν σε εθνική ήττα. Θα χάσουμε την ίδια την υπόσταση ως κράτος και έθνος» σχολίασε ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος Ελληνικής Λύσης.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Γιώργος Σιδέρης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τη δράση της αστυνομίας (video)
Επόμενο άρθροΛασίθι: Νεκρός ηλικιωμένος – ένας ακόμα τραυματίας. Αναζητείται ο δράστης