Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020, 22:22

Σε επικοινωνία, μέσω τηλεδιάσκεψης, που είχε η UEFA με τις 55 εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της, ενημέρωσε σχετικά με τις επιλογές που εξετάζονται από τις δύο ομάδες εργασίας που συστάθηκαν στα μέσα Μαρτίου. Παρουσιάστηκε ένα πλήθος επιλογών αναφορικά με το αγωνιστικό πρόγραμμα, τόσο σε επίπεδο εθνικών ομάδων όσο και για τις διασυλλογικές διοργανώσεις.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έκανε έντονες συστάσεις για την ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων της ανώτατης κατηγορίας και των διοργανώσεων του Κυπέλλου, ωστόσο, σε περίπτωση που κάποιο πρωτάθλημα δεν ολοκληρωθεί, θα εξεταστούν ορισμένες ιδιαίτερες περιπτώσεις, όταν εκπονηθούν οι κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της χρηματοδότησης των εθνικών ομοσπονδιών μέσω του προγράμματος UEFA HatTrick, με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της για υλοποίηση των καταβολών προς τις ομοσπονδίες-μέλη, όπως αυτές είχαν προγραμματιστεί.

Οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, την προσεχή Πέμπτη (23/4).

Η ενημέρωση:

«Η UEFA συναντήθηκε σήμερα (21/4) με τα 55 μέλη της, μέσω τηλεδιάσκεψης και παρουσίασε μια ενημέρωση των επιλογών, οι οποίες εξετάστηκαν από τις δύο ομάδες εργασίας που δημιουργήθηκαν στα μέσα Μαρτίου.

Παρουσιάστηκε ένα καλαντάρι με εναλλακτικές επιλογές ημερομηνιών που καλύπτουν τόσο αγώνες των Εθνικών Ομάδων όσο και αγώνων των Συλλόγων.

Συζητήθηκε επίσης η χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Hat Trick, με την UEFA να επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της να καλύψει τις πληρωμές των Ενώσεων – Μελών της, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Υπήρξε αυστηρή σύσταση για την ολοκλήρωση των εγχώριων διοργανώσεων του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας και του κυπέλλου, αλλά κάποιες ειδικές περιπτώσεις θα ακουστούν μόλις αναπτυχθούν οδηγίες σχετικά με τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (περίπτωση ακυρωμένου πρωταθλήματος).

Οι αποφάσεις για τα παραπάνω θέματα θα ανακοινωθούν μετά την Πέμπτη (23/4) από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020, 22:26

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Αρνητικά σε κορωνοϊό όλα τα δείγματα των Ρομά στη Νεάπολη
Επόμενο άρθρο«Ένα σενάριο είναι οι αγώνες να γίνουν σε συγκεκριμένες πόλεις»