Με αυστηροποίηση της φύλαξης των συνόρων σε Εβρο και νησιά του βορειο-ανατολικού Αιγαίου, και διεθνοποίηση του προβλήματος, απαντά η ελληνική κυβέρνηση στην εκβιαστική απόφαση της Τουρκίας να αφήσει ελεύθερες τις διελεύσεις προς την Ευρώπη σε μετανάστες και πρόσφυγες, ως αντίδραση στην κατάσταση στη ΒΔ Συρία.

Ένταση επικρατεί στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας στον Έβρο, όπου έχει διακοπεί η λειτουργία του τελωνείου στις Καστανιές, λόγω συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού μεταναστών. Αρκετές φορές το βράδυ της Παρασκευής 28/2 οι ελληνικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και απέτρεψαν την προσπάθεια εκατοντάδων ατόμων να περάσουν τα σύνορα.

Έκτακτη σύσκεψη για τις εξελίξεις και για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, έχει συγκαλέσει το Σάββατο 29/2 ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί παράνομες εισόδους και να υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων άλλων στη Συρία, διαμήνυσε την Παρασκευή 28/2 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ενημέρωσε για την κατάσταση τη Γερμανίδα καγκελάριο, τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Κομισιόν και της Γαλλίας, καθώς και τον ομόλογό του της Βουλγαρίας.

Η χώρα μας προστατεύει τα σύνορά της και είναι ασφαλής, υπογράμμισε την Παρασκευή 28/2 από τον Έβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Θα φυλάξουμε τα θαλάσσια σύνορά μας με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο, επισήμανε από τη Λέσβο και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος επισκέπτεται Χίο και Σάμο.

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημήτρης Τοσίδης

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Θωράκιση συνόρων για ανάσχεση κύματος μεταναστών-Μέτρα σε στεριά και θάλασσα-Σύσκεψη στο Μαξίμου (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Συνελήφθη υπεύθυνος καφέ-μπαρ για δυνατή μουσική
Επόμενο άρθροΘωράκιση συνόρων για ανάσχεση κύματος μεταναστών-Μέτρα σε στεριά και θάλασσα-Σύσκεψη στο Μαξίμου (video)