Η Μαρία Σάκκαρη απέδειξε και σήμερα στο Παρίσι ότι δεν έχει ταβάνι και με τις εκπληκτικές εμφανίσεις της στο Ρολάν Γκαρός έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά την περυσινή φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός, Σοφία Κένιν κατάφερε να θέσει νοκ-άουτ και την κάτοχο του τίτλου στο φημισμένο γκραν σλαμ, κι έτσι συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της στη διοργάνωση.

Η Ίγκα Σβιόντεκ βίωσε από πρώτο χέρι τη δυναμική της τενίστριας από τη Σπάρτη, καθώς την είδε να πραγματοποιεί εκπληκτική εμφάνιση στον μεταξύ τους προημιτελικό και να παίρνει με 2-0 σετ (6-4, 6-2) το εισιτήριο, που οδηγεί στα ημιτελικά.

Επόμενο εμπόδιο για την Σάκκαρη θα είναι η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα. Την τενίστρια από την Τσεχία, η οποία έχει ραγδαία ανέλιξη στην παγκόσμια κατάταξη…

Η πορεία της και η ραγδαία άνοδός της στην παγκόσμια κατάταξη

Η δεξιόχειρας τενίστρια, την οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Μαρία την Πέμπτη στις 18.00 (ΕΡΤ1, Eurosport 1), είδε το πρώτο φως της ημέρας στις 18 Δεκεμβρίου του 1995 στο Ιβάνσιτσε του Μπρνο.

Ξεκίνησε να παίζει τένις σε ηλικία έξι ετών και χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τα 25 έτη της για να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας της, στο Στρασβούργο.

Προπονήτρια της και μέντοράς της ήταν η Γιάνα Νοβότνα, η οποία υπήρξε Νο2 του κόσμου, με σημαντικότερο επίτευγμα στην καριέρα της την κατάκτηση του Wimbledon το 1998.

Μαζί της δούλεψε από το 2014 ως το 2017, μέχρι τη στιγμή που η Νοβότνα έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 49 ετών.

Με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια συναντήθηκαν πριν από τρεις μήνες στο Ντουμπάι, καταφέρνοντας να τη νικήσει με 6-2, 7-6.

Βέβαια αυτό συνέβη σε διαφορετική, σκληρή, επιφάνεια και με άλλες συνθήκες.

Για να φτάσει στα ημιτελικά η Κρεϊτσίκοβα νίκησε την εξαιρετικά ταλαντούχα Κόρι Γκοφ με 7-6 και 6-2.

Νωρίτερα είχε αποκλείσει κατά σειρά τις Κρίστίνα Πλίσκοβα, Εκατερίνα Αλεξάντροβα, Ελίνα Σβιτολίνα, Σλόουν Στίβενς.

Όπως προαναφέραμε η μετοχή της προσεχούς αντιπάλου της Σάκκαρη στην παγκόσμια κατάταξη έχει χτυπήσει απανωτά…. limit up.

Συγκεκριμένα σε κάτι περισσότερο από δύο μήνες από το Νο.63 του κόσμου ανέβηκε στο Νο.33.

Από τον περασμένο Μάρτιο «τρέχει» ένα εντυπωσιακό σερί 19 νικών σε 24 αναμετρήσεις (19-5), γεγονός που καταδεικνύει την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται.

Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την εκπληκτική της πορεία στο γαλλικό Όπεν θα βρεθεί τουλάχιστον στο Νο.23 της παγκόσμιας κατάταξης.

Για να φτάσει έως εδώ η Τσέχα τενίστρια χρειάστηκε να προσπαθήσει αρκετά, ωστόσο όπως παραδέχτηκε και η ίδια: «Ποτέ μου δεν είχα φανταστεί ότι θα στεκόμουν εδώ μία ημέρα. Ήδη για μένα είναι κάτι που ποτέ δεν ονειρεύτηκα».

Αυτή τη δήλωση την έκανε μετά τη μεγάλη επιτυχία της επί της 17χρονος Αμερικανίδας, Κόκο Γκοφ.

Η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα μέχρι πριν λίγο καιρό είχε κάνει αίσθηση στα διπλά, ωστόσο κατάφερε να διακριθεί και στο μονό γυναικών, με αποτέλεσμα να διανύσει σε χρόνο ρεκόρ την απόσταση από το Νο203 μέχρι το 33 που βρίσκεται τώρα, τη στιγμή μάλιστα που μέχρι το 2020 δεν ήταν καν στις πρώτες 100 καλύτερες τενίστριες του κόσμου.

Ο κορωνοϊός της άνοιξε τον δρόμο

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι την ώθηση για να ασχοληθεί περισσότερο με το μονό της την έδωσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Κι αυτό γιατί παράλληλα με το διπλό ήταν αναγκασμένη εξαιτίας των υγειονομικών πρωτοκόλλων να βρει εναλλακτικές διεξόδους για να μείνει κοντά στο αγαπημένο της άθλημα.

Έτσι άρχισε να δουλεύει πολύ περισσότερο ατομικά και να βάζει στο παιχνίδι της στοιχεία που δεν θα μπορούσε να εξελίξει ως παίκτρια του διπλού.

Η ψυχολογική της εξάντληση στο Ρολάν Γκαρός και η πιο μεγάλη της νίκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του Ρολάν Γκαρός η Κρεϊτσίκοβα είδε την πίεση  να γίνεται ασφυκτική στις πλάτες της.

Πιο συγκεκριμένα μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα της με τη Σλόαν Στίβενς για τη φάση των 16 είδε το άγχος να την κυριεύει, με την ίδια να περιγράφει ότι:

«Από τη στιγμή που ξύπνησα ένιωθα πολύ άσχημα. Ήμουν τρομερά αγχωμένη. Δεν ξέρω γιατί ή από τι προήλθε. Τριάντα λεπτά πριν από την έναρξη δεν ήθελα να πατήσω στο γήπεδο. Το μόνο που ήθελα ήταν να κλειδωθώ στο δωμάτιο της φυσιοθεραπείας και να συνομιλήσω με τον ψυχολόγο μου. Στην πραγματικότητα το μόνο που έκανα ήταν να κλαίω. Ένιωθα τόσο άσχημα και δεν μπορώ να ξέρω το γιατί».

Στη διάθεσή της είχε λίγα λεπτά για να διαλέξει τον δρόμο που θα ακολουθούσε.

Θα αποσυρόταν και θα άφηνε να εδραιωνόταν στη ψυχή της το άγχος ή θα μάζευε όλη της τη ψυχική δύναμη για να βγει να αγωνιστεί;

Αυτή επέλεξε τον δεύτερο δρόμο, που σαφώς ήταν και ο πιο δύσκολος, με την αρωγή φυσικά του ψυχολόγου της.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός την Πέμπτη 10 Ιουνίου
Επόμενο άρθροΠήρε την τρίτη θέση η ΑΕΚ, 95-72 τον Προμηθέα