Ο Βουλευτής Μαγνησία του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ Β.Ε.ΡΑ, για την επιστολή που απέστειλε προς Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, επισημαίνοντας ότι πρέπει να επανεξεταστεί η απόφαση για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF στον Δήμο Βόλου, ενώ αναφέρθηκε και στο λάθος που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον ίδιο, αναφορικά με την επέκταση της άδειας στην ΑΓΕΤ για να καίει απορρίμματα.

«Δε συμβαδίζει μια τέτοια υποδομή με την Ελληνική Νομοθεσία και η ίδια η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία δεν προτρέπει τις χώρες να προχωρούν σε τέτοιες κατασκευές», ανέφερε ο κ. Μεϊκόπουλος για τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων.

Ερωτώμενος για το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου, που έχει δημοσιεύσει το radiovera.gr, σύμφωνα με το οποίο εγκρίνεται η δημιουργία της μονάδας ο κ. Μεικόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Ποιο έγγραφο είναι αυτό; Και γιατί ο Δήμος της Κέρκυρας ή των Τρικάλων και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες επιλέγουν αυτή τη στιγμή την κομποστοποίηση; Αυτό πως εξηγείται;», ανέφερε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να ξέρει ο κόσμος του Βόλου ότι το εργοστάσιο αυτό δεν θα διαχειρίζεται μόνο τα απορρίμματα της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας, αλλά θα έρχονται απορρίμματα από όλη την Ελλάδα για να υποστούν επεξεργασία και να αποτελέσουν την καύσιμη ύλη για τις τσιμεντοβιομηχανίες», δήλωσε ο κ. Μεϊκόπουλος.

Ο κ. Μεϊκόπουλος, έκανε λόγο για μια ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα στον Βόλο, ενώ στη συνέχεια, ανέφερε πως μέχρι στιγμής, αναφορικά με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, δεν υπάρχει μια αρμόδια επίσημη απάντηση ότι η καύση των συγκεκριμένων καυσίμων δεν έχει συνέπειες στην υγεία.

Λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε άδεια στην ΑΓΕΤ

«Ήταν λάθος, που το 2017, το Υπουργείο Περιβάλλοντος επί ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σε επέκταση της άδειας προκειμένου η ΑΓΕΤ να καίει 100.000 τόνους παραπάνω», ανέφερε ο κ. Μεϊκόπουλος.

Όταν ερωτήθηκε για διαγραφή του κ. Φάμελλου, ο κ. Μεϊκόπουλος δήλωσε πως για τέτοιου τύπου αποφάσεις την αρμοδιότητα την έχουν τα κεντρικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανέφερε πως πρέπει ο ίδιος να λογοδοτήσει.

Ακούστε παρακάτω όλη τη συνέντευξη:

Προηγούμενο άρθροΣβήνει το Πήλιο. Σχεδόν 40 γεροντοπαλίκαρα στον Άγιο Λαυρέντη.
Επόμενο άρθροΚομισιόν και σχέδιο ανάκαμψης σε τρεις συν έναν πυλώνες