Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021, 21:09

Οδυνηρή ισοπαλία 0-0 παραχώρησε η Νορβηγία στο Όσλο απέναντι στην σαφώς υποδεέστερη και αδιάφορη βαθμολογικά Λετονία, σε αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική του 7ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ 2022. Απόντος του τραυματία Χαάλαντ, οι Σκανδιναβοί έχασαν σωρεία ευκαιριών, είχαν δοκάρι με τον Θόρστβετ και είδαν ένα γκολ του Ελιουνούσι στο 80΄ να ακυρώνεται από το VAR ως οφσάιντ.

Το αποτέλεσμα αυτό δίνει την ευκαιρία στην Ολλανδία να «καθαρίσει» απόψε την πρόκριση στα τελικά του Κατάρ, εφόσον νικήσει αργότερα στην Ποντγκόριτσα το Μαυροβούνιο, αλλά παράλληλα δίνει προβάδισμα για τη δεύτερη θέση (που οδηγεί στα πλέι-οφ) στην Τουρκία. Η ομάδα του Στέφαν Κουντς συνέτριψε 6-0 το αδύναμο Γιβραλτάρ, που μάλιστα έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 22΄ λόγω αποβολής του Ολιβέρο, και ανέβηκε δεύτερη, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων από τη Νορβηγία.

Νωρίτερα, η Φινλανδία έμεινε «ζωντανή» στη μάχη της πρόκρισης στα πλέι-οφ, νικώντας 3-1 τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στη Ζένιτσα, για τον 4ο όμιλο. Οι Σκανδιναβοί δεν πτοήθηκαν, ούτε από το χαμένο πέναλτι του Πούκι στο 25΄ (απέκρουσε ο Σέχιτς), ούτε από την αποβολή του Ραϊτάλα στο 37΄. Έχοντας προηγηθεί από το 29ο λεπτό με τέρμα του Φορς, η Φινλανδία όχι απλά κράτησε το προβάδισμα, αλλά βρήκε και δεύτερο γκολ με τον -πρώην άσο του Παναθηναϊκού- Ρόμπιν Λουντ στο 51΄.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 69΄ με τον Μενάλο, όμως ο Ο΄Σόνεσι στο 73΄ «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του. Η Φινλανδία ανέβηκε δεύτερη στον 4ο όμιλο με 11 βαθμούς, έναντι 9 της Ουκρανίας, που σήμερα έχει ρεπό. Την τελευταία αγωνιστική (Τρίτη 16/11), οι Σκανδιναβοί υποδέχονται τη Γαλλία, ενώ οι Ουκρανοί ταξιδεύουν με τη σειρά τους στη Βοσνία, η οποία με τη σημερινή της ήττα έμεινε στους 7β. και οριστικά εκτός μάχης.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

4ος Όμιλος

Βοσνία-Φινλανδία 1-3 (69΄ Μενάλο – 29΄ Φορς, 51΄ Λουντ, 73΄ Ο΄Σόνεσι)

Γαλλία-Καζακστάν 21:45

Ρεπό: Ουκρανία

5ος Όμιλος

Βέλγιο-Εσθονία 21:45

Ουαλία-Λευκορωσία 21:45

Ρεπό: Τσεχία

7ος Όμιλος

Νορβηγία-Λετονία 0-0

Τουρκία-Γιβραλτάρ 6-0 (11΄ Ακτούρκογλου, 38΄, 41΄ Ντερβίσογλου, 65΄ Ντεμιράλ, 81΄ Ντουρσούν, 84΄ Μουλντούρ)

Μαυροβούνιο-Ολλανδία 21:45

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟΣΕ – Διαψεύδει τα περί κλεισίματος του σιδηροδρομικού σταθμού Βόλου
Επόμενο άρθροΧαλάνδρι – Τη Δευτέρα αναμένεται να βγει από τη ΜΕΘ ο 68χρονος – Μαρτυρία «φωτιά» για την επίθεση