Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στις 10:00 το βράδυ, στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι Μόνος Σου», καλεσμένοι του Τάσου Επιτρόπου στο στούντιο της ΕΡΑσπορ είναι η ηθοποιός Χριστίνα Αλεξανιάν και ο Βαγγέλης Χατζατουριάν, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης, δύο άνθρωποι αρμένικης καταγωγής που ο καθένας με την πορεία του έχει χαράξει ένα μοναδικό και αξιόλογο έργο.

 

Ήδη θα βρεθούν στη Γαλλία από κοινού στις 24 και 25 Απριλίου, όπου θα παρουσιαστεί η παράσταση «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» με πρωταγωνίστρια την ίδια και παραγωγή του έργου -που σκιαγραφεί μια αληθινή ιστορία- του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης.

 

Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στην πρώτη Γενοκτονία του 20ού αιώνα. Στη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους στις 24 Απριλίου του 1915 που στοίχισε τη ζωή σε 1,5 εκατομμύριο ψυχές.

 

Η Λούση Μπερμπεριάν, γραμματέας της Εθνικής Επιτροπής Δικαίωσης του Αρμενικού ζητήματος, θα μιλήσει για την εκδήλωση μνήμης που θα πραγματοποιηθεί στην Εστία της Νέας Σμύρνης, στις 12 Μαΐου 2019.

 

Ιδιαίτερη αξία θα έχει και η παρέμβαση του πανοσιολογιότατου τοποτηρητή του Μητροπολίτη της Ορθόδοξης Αποστολικής Εκκλησίας της Αρμενίας στην Ελλάδα,Χορέν Αρακελιάν.

 

Ακόμη, θα παρέμβει ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Χρήστος Τοπαλίδης, καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣύστημα που να δημιουργεί κίνητρα ασφάλισης και να επιταχύνει την ανάπτυξη
Επόμενο άρθρο«Περήφανος για την ομάδα μου»