«Σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την πάγια απόστασή του από τις πραγματικές ανάγκες και τις ανησυχίες των Ελλήνων πολιτών», αναφέρει σε δήλωσή της σχολιάζοντας το περιεχόμενο του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα με ηχηρές διαβεβαιώσεις λιτότητας και κραυγαλέα κενά», συνέχισε η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε:

«Περιέγραψε μια πολιτική φοροελαφρύνσεων για τους ισχυρούς και επιβάρυνσης της κοινωνίας και φορολογικά μέτρα που υποβοηθούν το 8% των ανώτερων εισοδηματικών κλιμακίων της ελληνικής κοινωνίας, στερώντας σημαντικούς πόρους από τον δημόσιο προϋπολογισμό για την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα επιστροφής στο παρελθόν της μνημονιακής πειθαρχίας και κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους:

Ένα πρόγραμμα βασισμένο στον κανόνα 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις που σταματά τις προσλήψεις γιατρών και εκπαιδευτικών.

Σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης παρουσίασε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη, που αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν κατανοεί τις ανάγκες και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, αλλά έλκεται από λογικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Ανακοίνωσε, όμως, και ένα σχέδιο με κραυγαλέες αποκρύψεις που προκαλεί γενικευμένη ανασφάλεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το πρόγραμμά του απουσιάζει κάθε αναφορά στο ασφαλιστικό. Πράγμα ιδιαιτέρως ανησυχητικό, με δεδομένα αφενός τα πεπραγμένα της ΝΔ (ελλείμματα και περικοπές συντάξεων), αφετέρου τα όσα εδώ και καιρό ο ίδιος λέει για ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Είναι δυνατόν τη στιγμή που δεσμεύεται για κατάργηση του υφιστάμενου ασφαλιστικού, να μην περιγράφει με ποιο μοντέλο θέλει να το αντικαταστήσει και να αφήνει στην αβεβαιότητα εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους;

Στον αντίποδα όλων αυτών βρίσκεται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία – πρόγραμμα αυτοπεποίθησης και ασφάλειας για την κοινωνία: με νέες δουλειές με αυξημένους μισθούς και δικαιώματα, καλύτερη υγεία, παιδεία και κοινωνικό κράτος, δικαιότερη φορολογία», κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου
Επόμενο άρθροΚΙΝΑΛ: Η ανάπτυξη κατά τη ΝΔ δεν συνδέεται με την Κοινωνική Δικαιοσύνη