Έργα ύψους 100 εκατ. ευρώ για την πόλη του Βόλου, ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις 11:30 το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου, για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε με σειρά κυβερνητικών στελεχών για την προώθηση θεμάτων της πόλης.

Μέχρι το τέλους του 2020 το 70% των έργων θα πάρει «σάρκα και οστά» τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με τον κ. Μπέο, ο οποίος ανέφερε πως την ερχόμενη Τετάρτη θα έχει συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον κ. Θεοδωρικάκο.

Τα Έργα

Ορεινή Υδρονομία

Η ΔΕΥΑΜΒ πριν δύο χρόνια ανέθεσε σε γεωλόγους τη διαχείριση υδάτινων πόρων, σύμφωνα με τον κ. Μπέο και αυτή η διαχείριση ονομάζεται ορεινή υδρονομία:

«Το νερό που χύνεται στη θάλασσα είναι 16-17 εκ. κυβικά. Θα δίνουμε καθαρό πηγαίο νερό και θα σταματήσουμε να αντλούμε από τις γεωτρήσεις, έτσι θα υπάρχουν πολλά οφέλη, ανέφερε ο κ. Μπέος, σημειώνοντας πως η Δημοτική Αρχή είναι στην αναζήτηση της χρηματοδότησης.

Τελεφερίκ

Αναφορικά με το έργο του τελεφερίκ, ο κ. Μπέος ανέφερε πως έχει συζητήσει το θέμα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είναι θετικός, αλλά η δημιουργία θα πάει λίγο πίσω λόγω της της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης και ανάγκης που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Να σημειωθεί πως το τελεφερίκ θα φθάνει από την Πορταριά έως τα Χάνια, ενώ υπάρχει περίπτωση επέκτασης έως και τον Άγιο Ιωάννη. Αν και είναι σε αρχικό στάδιο η συζήτηση για τη δημιουργία του τελεφερίκ, υπολογίζεται πως ο προϋπολογισμός του έργου θα ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Μπέο.

Μουσείο της Αργούς

«Η χρηματοδότηση του Μουσείου της Αργούς θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ», ανέφερε ο κ. Μπέος, ο οποίος σημείωσε πως η Τεχνική Υπηρεσία έχει ολοκληρώσει κατά 90% τον φάκελο, ενώ έχει προηγηθεί και επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Αγοραστό.

«Θα προσπαθήσουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα. Θα είναι ένα έργο που θα δημιουργήσει ανάπτυξη στην πόλη του Βόλου και θέσεις εργασίας», ανέφερε ο κ. Μπέος.

Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε πως το έργο είναι προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ.

Κατασκευή τριών σχολικών κτιρίων

«Αποφασίσαμε την κατασκευή τριών σχολικών κτιρίων σε Βόλο, Νέα Ιωνία και ίσως και στη Ν. Αγχίαλο, ώστε να μην κάνουν οι μαθητές μάθημα σε κοντέινερς», ανέφερε ο κ. Μπέος, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο έχουν βρεθεί οι χώροι και ένα από τα σχολεία είναι το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Νέας Ιωνίας. Η κατασκευή των κτιρίων θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Τρίτση».

Αποκατάσταση οδοστρώματος σε Βόλο και Νέα Ιωνία

Περισσότερα από 35 χιλιόμετρα οδοστρώματος θα αποκατασταθούν ολικά σε Βόλο και Ν. Ιωνία, σύμφωνα με τον κ. Μπέο, ο οποίος ανέφερε πως θα τοποθετηθεί νέα και σύγχρονη άσφαλτος.

Αλιγόρεμα

Εργασίες στη γέφυρα Αλιγόρεμα, στον Προφήτη Ηλία, πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2020, σύμφωνα με όσα δεσμεύτηκε ο κ. Μπέος.

Ελικοδρόμιο

«Ολοκληρώνεται η μελέτη στο πάρκο Ανδρέα Βαλαχή (Ελικοδρόμιο) στη Νέα Ιωνία, με διαδρομές, πράσινο και φωτισμό», ανέφερε ο κ. Μπέος.

Το 80% της χερσαίας ζώνης του λιμανιού διεκδικεί ο Δήμος Βόλου

Ο Δήμος Βόλου διεκδικεί το 80%της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, σύμφωνα με τον κ. Μπέο, ο οποίος δήλωσε πως έτσι, δεν θα ανήκει στον ΟΛΒ και θα είναι υπεύθυνη η Δημοτική Αρχή για την περιοχή:

«Έτσι θα δημιουργήσουμε “διαστημικό” το πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου.

Αγροτική Οδοποιία

«Η αγροτική οδοποιία γίνεται σύγχρονη», ανέφερε ο κ. Μπέος, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο θα τοποθετηθεί ειδικό υλικό, ανάμικτο με μπετόν.

Ο κ. Μπέος αναφέρθηκε και στη διαχείριση αποβλήτων, μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την ίδια ώρα που υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα, από διάφορους φορείς και συλλογικότητες της πόλης, έξω από το Δημαρχείο Βόλου, ενώ παρούσα ήταν και η Αστυνομία, κάνοντας λόγο για «μπαχαλάκηδες». Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Απορριμμάτων εγκρίθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.

«Πρόκειται για Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων και το παρουσιάζουν ως καύση σκουπιδιών», δήλωσε ο κ. Μπέος, ο οποίος ανέφερε πως η Μελέτη ολοκληρώθηκε, ενώ η απόφαση για τη Μονάδα έχει παρθεί από το 2017, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Τι είναι καλύτερο; Οι μεγάλες βιομηχανίες να εισάγουν αυτά τα καύσιμα από άγνωστα υλικά ή, από τη στιγμή που καίνε SRF, RDF να τα ελέγχει ο Δήμος Βόλου, που θα παράγει ο ίδιος SRF;», ανέφερε ο κ. Μπέος.

Αναφορικά με τους διαμαρτυρόμενους, μιλώντας και για την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου, ο κ. Μπέος τους προκάλεσε να φέρουν μια επιστημονικά εμπεριστατωμένη πρόταση για τη διαχείριση των αποβλήτων από επιστημονική ομάδα.

Η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων θα γίνει γιατί επιβάλλεται, δεν θα μπορούσαμε να παράγουμε κομπόστ… θα είχαμε βουνά από σκουπίδια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αχιλλέας Μπέος.

Προηγούμενο άρθροNovartis: “Ναι” από Φ. Γεννηματά στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου
Επόμενο άρθροΣτ. Πέτσας: Έγιναν σημαντικά βήματα προς τη νέα κανονικότητα