Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, προέβη χθες, 27 Φεβρουαρίου, σε ανακοίνωση σχετικά με τον χαρακτηρισμό «κοπρίτες» που είχε κάνει, αναφερόμενος σε όσους ιδρύουν αθλητικούς συλλόγους προς οικονομικό τους όφελος.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση του κ. Μπέου:

«Για πολλοστή φορά οι δηλώσεις μου για λόγους σκοπιμότητας και μικροπολιτικής διαστρεβλώνονται με τρόπο αήθη από συγκεκριμένους κύκλους.

Έτσι η γενική αναφορά μου, με τον χαρακτηρισμό τους ως κοπριτών, για μια κατηγορία πολιτών που ιδρύουν αθλητικούς συλλόγους ή ακαδημίες, εκμεταλλεύονται οικονομικά γονείς και παιδιά και όχι μόνο δεν ανταποδίδουν στο ελάχιστο όσα προσπορίζονται από αυτή τη δραστηριότητα, κάνοντας τουλάχιστον τα στοιχειώδη, αλλά επιπροσθέτως επιβαρύνουν το κοινωνικό σύνολο με έκνομες δραστηριότητες (κλοπή ρεύματος, νερού κλπ) επιχειρείται να παρουσιαστεί ότι στόχευε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ανάλογα με τις άθλιες και σιχαμερές επιδιώξεις και σκοπιμότητες του κάθε διαστρεβλωτή.

Όσοι, λοιπόν, θέλουν να επιμείνουν να παρουσιάζουν την δήλωσή μου περί κοπριτών ως προσωπική επίθεση, που μάλιστα τους αφορά, ας λάβουν υπόψη τους ότι πρέπει ταυτόχρονα να εξηγήσουν στην κοινωνία για ποιο λόγο τη θεωρούν ως τέτοια και πως και γιατί είδαν εαυτούς  να εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία.

Οι υπόλοιποι, η μεγάλη πλειονότητα, προφανώς ουδένα λόγο έχουν να ασχολούνται καθώς δεν τους αφορά. Επαναλαμβάνω και το κλείνω εδώ ήταν μια γενική, περιγραφική, αναφορά χωρίς «φωτογραφίες» και προσωπικές στοχεύσεις.

Η προσωπική μου διαδρομή, εξ άλλου, εδώ και χρόνια αποδεικνύει ότι δεν πορεύομαι στοχοποιώντας και εξοντώνοντας ανθρώπους, αλλά αντίθετα μαχόμενος για την προστασία του συμφέροντος της πόλης και του συνόλου των πολιτών».

Προηγούμενο άρθροΕυρεία σύσκεψη για τον κοροναϊό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθροΝέο sell off με «βουτιά» κοντά στο 4%