Άνοδο παρουσιάζουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές.

 

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent καταγράφηκαν στα 67,49 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 28 σεντς ή 0,42%.

 

Οι τιμές του προθεσμιακού συμβολαίου του αμερικανικού αργού πετρελαίου παράδοσης Μαΐου , αυξήθηκαν κατά 52 σεντς ή 0,88% στα 59,34 δολάρια το βαρέλι.

 

Οι αναλυτές πάντως εκτιμούν ότι οι τιμές του πετρελαίου πιθανόν να ήταν ακόμα υψηλότερες αν δεν υπήρχε οικονομική επιβράδυνση που, για κάποιους, ίσως εξελιχθεί σύντομα σε ύφεση που θα είχε αρνητική επίπτωση στην κατανάλωση.

 

«Τα ρίσκα για εκδήλωση ύφεσης έχουν φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008», αναφέρει ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης εμπορευμάτων της Saxo Bank, Ole Hansen.

 

Τα στοιχεία μεταποίησης από Ασία, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική δείχνουν προς μια απότομη οικονομικής επιβράδυνση.

 

«Η αύξηση της παγκόσμιας βιομηχανικής παραγωγής επιβράδυνε στο 1% το περασμένο τρίμηνο και οι δείκτες φανερώνουν ότι θα παραμνείνει καθηλωμένη και αυτό το τρίμηνο», αναφέρει η JPMorgan Chase Bank.

 

«Εκτός Κίνας, η ασιατική βιομηχανία ήδη συρρικνωνόταν στα τέλη της προηγούμενης και στις αρχές της φετινής χρονιάς», αναφέρει επίσης η τράπεζα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤα φαβορί για το πόστο του κεντρικού τραπεζίτη
Επόμενο άρθροΤα διδάγματα από την ελληνική κρίση