Αυξημένα καθαρά κέρδη ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο η ολλανδική ABN AMRO Group λόγω των ισχυρών επιδόσεων της ολλανδικής οικονομίας και των χαμηλότερων εξόδων.

 

Ειδικότερα, τα κέρδη της ολλανδικής τράπεζας ενισχύθηκαν κατά 8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, στα 725 εκατ. ευρώ, ενώ εξαιρουμένων των φόρων και των απομειώσεων, τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 19% στα 1,19 δισ. ευρώ.

 

Παράλληλα, τα λειτουργικά έσοδα της ABN AMRO σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 9% στα 2,32 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 4%.

 

Ο δείκτης κόστους προς έσοδα υποχώρησε στο 52,9% έναντι 55,1% το προηγούμενο τρίμηνο.

 

Στο τέλος του τριμήνου ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1, ο οποίος αποτελεί μέτρο κεφαλαιακής ισχύος, διαμορφωνόταν στο 18,6% από το 18,3% στο τέλος του β’ τριμήνου.

 

«Συνολικά, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και συνεχίζουμε να προχωρούμε για την επίτευξη των οικονομικών στόχων μας για το 2020», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Kees van Dijkhuizen, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει στρατηγικές προτεραιότητες την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Σημειώνεται ότι, όπως ανακοίνωσε η ABN AMRO, η καταβολή μερισμάτων έχει αυξηθεί στο 60% των καθαρών κερδών της για το εννεάμηνο ενώ θα λάβει τελική απόφαση για την πληρωμή τους με τα ετήσια αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ κυβέρνηση θα σας καταβάλει τα αναδρομικά
Επόμενο άρθροΛεωφορείο του ΟΑΣΘ έπεσε πάνω σε σταθμευμένα Ι.Χ.