Aυξημένα, αν και ελαφρώς κατώτερα των προβλέψων των αναλυτών, ήταν έσοδα και κέρδη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας το διάστημα Ιουλίου- Σεπτεμβρίου. Η διοίκησή της κάνει λόγο για ενθαρρυντικές επιδόσεις και φαίνεται να πείθει τους επενδυτές, καθώς η μετοχή της τράπεζας επιδίδεται σε ράλι στο Χονγκ Κονγκ.

 

Ο λόγος για τη βρετανική HSBC, η οποία ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της αυξήθηκαν 6,32% το τρίτο τρίμηνο, στα 13,798 δισ. δολάρια. Τα προ φόρων κέρδη της έκαναν άλμα 28% στα 5,922 δισ. δολάρια. Εξαιρουμένων έκτακτων στοιχείων τα κέρδη ήταν αυξημένα κατά 16% στα 6,193 δισ. δολάρια. Οι λειτουργικές δαπάνες υποχώρησαν στα 7,966 από 8,546 δισ. δολάρια.

 

«Πρόκειται για ενθαρρυντικά αποτελέσματα, τα οποία φανερώνουν τη δυναμική των εσόδων της τράπεζας, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC, Τζον Φλιντ.

 

Στον απόηχο της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων η μετοχή της HSBC στο Χονγκ Κονγκ έκανε άλμα 5%. Τόσο στο Λονδίνο όσο και στο Χονγκ Κονγκ οι μετοχές της τράπεζας έχουν υποχωρήσει περίπου 20% από τις αρχές του έτους.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροMαζικό κάλεσμα φυγής από την Eλλάδα
Επόμενο άρθροΣτρατηγική διεύρυνσης με νέα deals για την Motor Oil