Ψήφο εμπιστοσύνης δίνουν οι Ρωσοαυστριακοί της Cetracore στην Jetoil, με την τονωτική «ένεση» των 20 εκατ. ευρώ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

 

Υπενθυμίζεται πως η  αυστριακή Cetracore, η οποία σε ποσοστό 20% ελέγχεται από τη ρωσική Rosneft, υπέγραψε το 2017 τη συμφωνία εξυγίανσης της Jetoil.

 

Με την εν λόγω συμφωνία της τάξεως των 111,5 εκατ. ευρώ, η Cetracoreαπέκτησε το δίκτυο, τα assets που υποστήριζαν την έντονη εξαγωγική δραστηριότητα της Jetoil, καθώς και το σύνολο των αδειών που ήταν απαραίτητες για την άμεση επαναλειτουργία εγκαταστάσεων και δικτύου, ενώ η συμφωνία διασφάλιζε το σύνολο των εργαζομένων της Jetoil.

 

Μέσα από ένα γενναίο «κούρεμα», που έφθασε το 97,5% των απαιτήσεων των πιστωτών, δηλαδή των προμηθευτών και των τραπεζών, δημιουργήθηκε η Cetracore-Jet oil Aνώνυμη Εταιρεία Πετρελαιοειδών» με τον διακριτικό τίτλο «Cetracore-Jetoil A.E.» ως 100% θυγατρική της Cetracore Energy, που προέβλεπε επέκταση των πωλήσεων χονδρικής και διπλασιασμό των πρατηρίων που θα λειτουργούν με το σήμα της Jetoil.

 

Η ρωσο-αυστριακή διάσωση του ομίλου Μαμιδάκη, προέβλεπε τη μερική διαγραφή υφιστάμενων υποχρεώσεων, την εξόφληση μέρους των υπολοίπων, μέσω του τιμήματος που θα καταβάλει ο επενδυτής ή με συνδυασμό τιμήματος καθώς και τη διαγραφή μέρους των απαιτήσεων και ανάληψη μέρους του ανεξόφλητου δανεισμού από τον αγοραστή.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜετέφερε 74 ασθενείς από νησιά τον Φεβρουάριο
Επόμενο άρθροΟι ιταλικές και οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να επωφεληθούν από το TLTRO III