Αυξήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια οι τοκετοί που πραγματοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ προβλέπεται πως το 2022 θα κλείσει με τους περισσότερους τοκετούς των τελευταίων έξι ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αχιλλοπούλειου. Μάλιστα, οι περισσότεροι τοκετοί έγιναν με φυσιολογικό τρόπο μειώνοντας την τεχνική της καισαρικής, που στην Ελλάδα είναι πολύ συχνή σε αντίθεση με το εξωτερικό, που προτιμάται κατά κόρον ο φυσιολογικός τοκετός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Νοσοκομείου Βόλου το 2021 πραγματοποιήθηκαν 667 τοκετοί και το 2022 εκτιμάται ότι θα υπερβούν τους 680.  Ο μέσος μηνιαίος όρος των τοκετών το 2021 είναι 56 εκ των οποίων οι 37 ήταν φυσιολογικοί και οι τοκετοί με καισαρική 19. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι φυσιολογικοί τοκετοί ανήλθαν στο ποσοστό 66 % και οι  τοκετοί με καισαρική κατήλθαν στο 34%. Σημειώνεται δε, ότι σε πολλά ευρωπαϊκά Νοσοκομεία η σχέση φυσιολογικών τοκετών με καισαρικές είναι  75 % με 25 %.

Στην σημαντική μείωση των καισαρικών  την τελευταία 3ετία, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε ο Διευθυντής του Μαιευτικού – Γυναικολογικού Τμήματος κ. Λάζαρος Παντελίδης, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Επίσης σημαντική αύξηση παρατηρείται και στις θεραπευτικές αποξέσεις.

Δείτε τους παρακάτω πίνακες τα στοιχεία της τελευταίας εξαετίας:

Προηγούμενο άρθροΔιετής αποκλεισμός στον πρόεδρο της FIN, Πάολο Μπαρέλι
Επόμενο άρθροΑπεργία: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί