Θετικά μηνύματα για τη χώρα μας καταφθάνουν από τις Βρυξέλλες, καθώς ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, ανακοίνωσε την αύξηση κατά 8% των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη συνοχή στην Ελλάδα για την περίοδο 2021 -2027.

 

“Παρά το γεγονός ότι η πρόταση της Κομισιόν για το νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο για τα έτη 2021-2027 προβλέπει μια περικοπή των κονδυλίων για τη συνοχή κατά 10%, πράγμα για το οποίο είμαστε σφοδρά αντίθετοι, και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Επιτροπή Περιφερειών, και δίνουμε αγώνα για να μην υπάρξει περικοπή ούτε ενός ευρώ, παρόλα αυτά η Ελλάδα θα έχει αυτή την περίοδο άνοδο των κονδυλίων κατά 8%”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του γραφείου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις Βρυξέλλες.

 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι “τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα, βγαίνοντας από μια μεγάλη κρίση και από μια μεγάλη ύφεση, δεν έχει απλώς μια οικονομία που ανακάμπτει και μια ανεργία που μειώνεται και πρέπει να εντείνουμε αυτή την προσπάθεια, αλλά έχει καταφέρει να κλείσει πρώτη με ποσοστό ρεκόρ το προηγούμενο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ και βρίσκεται και τώρα πρώτη, όχι μόνο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και όλη η Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Επιτρόπου Κορίνας Κρέτσου στην αξιοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων και των κοινοτικών κονδυλίων”.

 

Αυτό, όπως πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάτι που πρέπει να πιστωθεί και στην κυβέρνηση και στις περιφέρειες και στους δήμους. Ωστόσο επισήμανε ότι “το στοίχημα τώρα είναι να πιάσουν τόπο τα λεφτά, να μην είμαστε μόνο πρώτοι σε απορρόφηση, αλλά πρώτοι και σε παραγωγική αξιοποίηση, γιατί η ελληνική οικονομία έχει περάσει σε ανάπτυξη, μειώνεται η ανεργία αλλά χρειαζόμαστε περισσότερες επενδύσεις, περισσότερο γρήγορη ανάπτυξη για ταχύτερη μείωση της ανεργίας”.

 

“Η τελευταία μου έκκληση είναι όσοι έχουν δύναμη και μπορούν να επηρεάσουν τα πράγματα να πιέσουν, έτσι ώστε το νέο δημοσιονομικό πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, δηλαδή ο προϋπολογισμός της ΕΕ για τα έτη 2021 -2027, να μην παραπεμφθεί στις αρχαίες ελληνικές καλένδες. Έχει τεράστια σημασία να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019, γιατί αυτό θα επιτρέψει στους πάντες, κυβερνήσεις, περιφέρειες, δήμους να κάνουν το πρόγραμμά τους και έτσι να πιάσουν τόπο τα χρήματα, αλλιώς θα χάσουμε χρόνο και η απώλεια χρόνου σημαίνει και απώλεια χρημάτων” κατέληξε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Παπαδημούλης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Συμφωνία των Πρεσπών θα εφαρμοστεί
Επόμενο άρθροΑπαισιόδοξος ο Fitch για την ιταλική οικονομία