Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Αυγούστου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο του Αυγούστου 2017, παρουσίασε αύξηση 1,4% έναντι αύξησης 5,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2017 με το 2016.

 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Αυγούστου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Αυγούστου 2017, κατέγραψε άνοδο 0,8%.

 

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Αυγούστου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2018, κινήθηκε ανοδικά σε ποσοστό 1,7%.

 

Σύγκριση Αυγούστου 2018 με Αύγουστο 2017

 

Η αύξηση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 1,4% τον μήνα Αύγουστο 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2017, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

 

Από την αύξηση:

 

* Κατά 9,5% του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη, άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου.

 

* Κατά 2,9% του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων.

 

Από τη μείωση:

 

* Κατά 3,3% του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού.

 

* Κατά 4,1% του Δείκτη Παροχής Νερού.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Βαποράκι» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ η κυβέρνηση
Επόμενο άρθροΣε νέο υψηλό 3,5 μηνών η στερλίνα