Η Credit Agricole ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών κατά 3,2% το γ’ τρίμηνο χάρη στην αύξηση κερδών σχεδόν σε όλα τα τμήματά της.

 

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε 1,10 δισ. ευρώ, ενώ τα υφιστάμενα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 17% σε ετήσια βάση, στα 1,13 δισ. ευρώ, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές της χρηματοοικονομικής κρίσης, σύμφωνα με την τράπεζα.

 

Το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Γαλλίας σε περιουσιακά στοιχεία ανακοίνωσε αύξηση 5% στα έσοδα που διαμορφώθηκαν σε 4,80 δισ. ευρώ.

 

Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 1,06 δισ. ευρώ και έσοδα 4,84 δισ. ευρώ.

 

Τα έσοδα αυξήθηκαν σε ετήσια βάση σε όλες τις επιχειρηματικές μονάδες, ενώ τα κέρδη αυξήθηκαν σε όλες εκτός από την εξειδικευμένη επιχείρηση χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, όπου παρέμειναν σταθερά.

 

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας, ο οποίος αποτελεί μέτρο κεφαλαιακής ισχύος, αυξήθηκε στο 11,5% τον Σεπτέμβριο, έναντι 11,4% τον Ιούνιο.

 

«Η τράπεζα πέτυχε οργανική ανάπτυξη σε όλες τις επιχειρηματικές της γραμμές», σχολιάσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Philippe Brassac.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Κορκίδη με τον εμπορικό ακόλουθο της πρεσβείας των ΗΠΑ
Επόμενο άρθροΠερίπου 200 εκατ. ευρώ η ετήσια μισθοδοσία των κληρικών στην Ελλάδα