Την αύξηση των κεφαλαιουχικών δαπανών κατά 24%, στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, σχεδιάζει η Exxon Mobil Corp., καθώς αναζητά πετρέλαιο, κατασκευάζει εργοστάσια φυσικού αερίου και επεκτείνει τα διυλιστήριά της.

 

Η εταιρεία αναμένει επίσης ότι τα κέρδη της θα αυξηθούν κατά περισσότερο από 4 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2019 και 2020, σύμφωνα με την ανακοίνωση των προβλέψεων της την Τετάρτη.

 

Η Exxon σχεδιάζει να συγκεντρώσει έως και 15 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων έως τα τέλη του 2021 και αύξησε το στόχο αύξησης κέρδους του 2025 κατά πέντε εκατοστιαίες μονάδες, στο 140%. Ο διευθύνων σύμβουλος Darren Woods προγραμματίζεται να ενημερώσει τους αναλυτές σχετικά με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της εταιρείας αργότερα σήμερα.

 

Οι ταμειακές ροές από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται να αυξηθούν κατά περισσότερο από 6% από αυτό το έτος και έπειτα.

 

Η μετοχή της Exxon υποχώρησε κατά 5 σεντς, στα 80,14 δολάρια στις προ-συνεδριακές συναλλαγές πριν από το άνοιγμα της Wall Street στη Νέα Υόρκη. Η μετοχή έχει κερδίσει 18% φέτος.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροTo success story της ελληνικής start up
Επόμενο άρθροΈκκληση Αβραμόπουλου σε Αθήνα για την κατάσταση των μεταναστών στα νησιά