Αύριο θα ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης για όσους έχασαν φυτικό ή ζωικό κεφάλαιο από την κακοκαιρία «Ωκεανίς», που έπληξε την Κρήτη και συγκεκριμένα το νομό Χανίων, όπως είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη.

 

«Συζητήσαμε με τον υπουργό τη διαθεσιμότητα όλων των εργαλείων, τόσο για τη στήριξη της κτηνοτροφίας όσο και της φυτικής παραγωγής, καθώς και των άλλων υποδομών που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές στο Νομό Χανίων», είπε σχετικά ο κ. Αραχωβίτης προκειμένου «ο αγροτικός κόσμος να είναι σίγουρος ότι θα μπορέσει να συνεχίσει τη δραστηριότητά του».

 

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, «ήδη, στην περιοχή βρίσκονται συνεργεία του ΕΛΓΑ και εκτιμούν τις ζημιές στα Χανιά. Αύριο, θα είμαστε μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Φάνη Κουρεμπέ, και θα έχουμε τη δυνατότητα, εκτός από τη συζήτηση με τους φορείς, να κάνουμε και επιτόπια αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν».

 

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, είπε: «Επιβεβαιώνουμε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξουμε σοβαρά και άμεσα όλη την παραγωγή της περιοχής». Και πρόσθεσε: «Συζητήσαμε με τον υπουργό σχετικά με το πως θα υπάρξει αποζημίωση του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου καθώς και για την απώλεια του εισοδήματος όσων επλήγησαν από τις καταστροφές».

 

Παράλληλα, όπως είπε, ενημέρωσε τον κ. Αραχωβίτη ότι, εξαιτίας της κακοκαιρίας, υπάρχει απώλεια φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, εδαφών, δένδρων κ.ά. σε μεγάλη έκταση του νομού Χανίων, σε μέρη όπως ο Πλατανιάς, ο Κίσσαμος και τα ορεινά Σφακιά.

 

«Είχαμε μια πάρα πολλή γρήγορη αντίδραση, ως κυβέρνηση, ως Περιφέρεια στο να αποκαταστήσουμε καταρχήν την πρόσβαση», καθώς, όπως είπε ο κ. Πολάκης, «χάλασαν εθνικοί οδοί, χάλασε το επαρχιακό δίκτυο, έχουν χαλάσει αγροτικοί δρόμοι». Σύμφωνα με τον ίδιο, στις πληγείσες περιοχές αυτή τη στιγμή «δουλεύουν εντατικά συνεργεία» και ανέφερε πως «έχουμε ενεργοποιήσει χρηματοδοτικά εργαλεία και από άλλα υπουργεία».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑναβάθμισε την μετοχή του ΟΤΕ η IBG
Επόμενο άρθροΠως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα