«Αύριο είναι μία πολύ σπουδαία μέρα γιατί το 32% των επιχειρήσεων που είχαν κλείσει, επανεκκινούν και περίπου το 45% των επιχειρήσεων, που είχε ανασταλεί η λειτουργία τους, επανέρχονται στην εργασία τους. Σαφώς, κάποιες επιχειρήσεις δεν θα λειτουργήσουν αύριο καθώς έχουν μόνο εσωτερικούς χώρους, όμως η πλειοψηφία ξεκινά. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν πελάτες καθότι η κοινωνία θέλει να βγει, θέλει να πάει σε χώρους εστίασης. Θεωρώ ότι θα πάει καλά και όλα αυτά έχουμε χρόνο να τα αξιολογήσουμε, να διορθώσουμε αν απαιτούνται πράγματα και ταυτόχρονα να δίνει το χρόνο στους επιστήμονες για να κρίνουν τα επόμενα βήματα των υπολειπόμενων δραστηριοτήτων που μένουν να επανεκκινήσουν», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή του Ηλία Σιακαντάρη ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.
Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης, «εκείνο που περιμένουμε είναι να ξεκινήσει η εστίαση, είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομίας που έκλεισε και να δούμε μετά από 12-14 μέρες το αποτύπωμα στη δημόσια υγεία. Η εισήγησή μας θα είναι ότι εφόσον όλα πάνε καλά, η πρόθεσή μας είναι να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι το ταχύτερο δυνατό και αφού η επιτροπή των ειδικών επιστημόνων εκτιμήσει τα δεδομένα».
Αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού σε Ψυρρή και Θεσσαλονίκη ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι «μας απασχολούν αυτές οι εικόνες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ιός είναι εδώ. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να μη χαλαρώνουμε, να τηρούμε τα μέτρα, να ακολουθούμε τις οδηγίες. Αυτές οι συναθροίσεις και οι συνωστισμοί δεν κάνουν καλό, νομίζω πρέπει να αποφευχθούν.  

Για το άνοιγμα των γυμναστηρίων, ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε πως «επειδή τα πρωτόκολλα είναι πολύ δύσκολα, θα περιμένουμε να αποφασίσει η επιτροπή των ειδικών. Ο αρχικός προγραμματισμός είναι στο τέλος, από τις τελευταίες δραστηριότητες. Αυτό πάει προς τα πίσω και θα περιμένουμε να αποφασιστεί και με την εξέλιξη της διασποράς του κορωνοϊού», ενώ υπογράμμισε ότι «πλέον στις παραλίες θα μπορούμε να παίρνουμε τις παραγγελίες και στις ξαπλώστρες και πολύ σύντομα θα έχουμε και τους καλοκαιρινούς κινηματογράφους που θα μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει, με κανόνες και πρωτόκολλα συγκεκριμένα, να απολαμβάνει ένα έργο».  

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤο σέξι πρώην τηλεοπτικό κορίτσι του Γιώργου Λιάγκα
Επόμενο άρθροΌλες οι λεπτομέρειες για τις πτήσεις εσωτερικού-εξωτερικού