Τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τα επόμενα 24ωρα Θα κοινοποιηθούν τα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας για το μήνα Μάιο, με επίκεντρο επιχειρήσεις και εργαζόμενους που έχουν πληγεί από τον κορονοιό.

Σήμερα το απόγευμα θα γίνει τηλεδιάσκεψη των Θεσμών με το Οικονομικό Επιτελείο για την πρώτη κατοικία καθώς εκπνέει αύριο η προθεσμία λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

«Θα διασφαλιστεί πως τα πολύ ευάλωτα νοικοκυριά δεν θα μείνουν χωρίς πρώτη κατοικία» υπογράμμισε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης σε διαδικτυακή εκδήλωση, με θέμα «Κόκκινα Δάνεια: Η νέα πραγματικότητα». Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης ενός νέου κύματος κόκκινων δανείων, αλλά και στη θέσπιση του νέου, σύγχρονου πτωχευτικού κώδικα ως εργαλείου ανάπτυξης και εξυγίανσης της αγοράς. Όλοι οι συμμετέχοντες επισήμαναν την αναγκαιότητα να κρατηθούν ζωντανές οι βιώσιμες επιχειρήσεις, ενώ ειδική μνεία έγινε στην ενίσχυση της συνεργασίας τραπεζών και επιχειρήσεων, αλλά και στο ενδεχόμενο δημιουργίας μιας bad bank.

Ο κ. Κουρμούσης, αναφερόμενος στο νέο πτωχευτικό κώδικα, είπε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει πλέγμα μέτρων, το οποίο θα είχε ήδη εφαρμοστεί, αν δεν είχε ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού. Όπως αποκάλυψε, ο νέος νόμος θα είναι έτοιμος προς το καλοκαίρι, καθώς τώρα η οικονομία βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, λόγω της πανδημίας. Θα διασφαλιστεί πως τα πολύ ευάλωτα νοικοκυριά δεν θα μείνουν χωρίς πρώτη κατοικία, σημείωσε, προσθέτοντας πως στο νόμο θα υπάρξει επιδότηση ενοικίου.

Σε ότι αφορά τα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας για το μήνα Μάιο, θα έχουν επίκεντρο επιχειρήσεις και εργαζόμενους που έχουν διακόψει τις δραστηριότητες τους λόγω κορονοιού.

Σήμερα ανακοινώθηκαν από τη Τράπεζα της Ελλάδας και τα στοιχεία των τραπεζικών καταθέσεων για τον Μάρτιο. Ο μήνας έκλεισε με σημαντική αύξηση καταθέσεων, παρά το γεγονός ότι το δεύτερο 15ημερο είχαμε πλήρη διακοπή των οικονομικών δραστηριοτήτων. Στο σύνολο της οικονομίας οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 5,1 δις ευρώ σε σχέση με το μήνα Φεβρουάριο και έφτασαν τα 162,4 δις ευρώ. Αναλυτικότερα οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης έφτασαν τα 17,3 δις ευρώ και αυξήθηκαν κατά 2,3 δις ευρώ σε σχέση με τον δεύτερο μήνα του χρόνου, στα νοικοκυριά υπήρξε αύξηση κατά 1,3 δις (σύνολο 145 δις ευρώ), στις επιχειρήσεις 1,5 δις ευρώ (σύνολο 27,5 δις ευρώ).

Πηγή ΕΡΤ, ΑΜΠΕ

Ρεπορτάζ Θ. Τσίρος

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωσε τον Γκουεγέ η Γουότφορντ
Επόμενο άρθροΜε μια μεγάλη τούρτα γεμάτη φράουλες γιόρτασε τα γενέθλιά της η Όλγα Κεφαλογιάννη