Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στην εκπομπή ΑΠΟ ΤΙΣ 6 στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι από τον Μάρτιο θα αρχίσει να λειτουργεί το σύστημα με τις απελάσεις, ενώ αναφερόμενος στη μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα χαρακτήρισε το μέτρο «έκτακτο και εφάπαξ».

Ο υπουργός σημείωσε ότι «το πρώτο που πρέπει να σκεφτούμε ως Ευρώπη είναι πως θα διασφαλίσουμε τα σύνορα της Ευρώπης. Το δεύτερο είναι η Ευρώπη να δει πως θα βοηθήσει τις χώρες που δέχονται την πιο μεγάλη πίεση. Αν λέμε στην Ευρώπη ότι οι συνθήκες επιβάλλουν τον επιμερισμό του προβλήματος στις χώρες της ΕΕ, τότε και εμείς πρώτοι πρέπει να βάλουμε πλάτη με αλληλεγγύη – άπαξ – ώστε να ανακουφιστούν τα νησιά».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά τονίζοντας πως «έχουμε την πιο ξεκάθαρη δήλωση υποστήριξης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η Τουρκία θα συνεχίζει να φωνάζει, αλλά δεν θα κάνει τίποτα. Αν το κάνει, έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός ποια θα είναι η στάση της Ελλάδας». Έχουμε -προσθεσε- για πρώτη φορά το μεγαλύτερο πλέγμα συμμαχιών που είχαμε ποτέ στη νεότερη ιστορία μας.

Για το θέμα του Ελληνικού ανέφερε ότι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών έχουν κατατεθεί οι τροπολογίες γι’ αυτό. Με τροπολογία θα επιτραπεί στην «Ελληνικό ΑΕ» να υπογράψει συμφωνία με τη ΛΑΜΔΑ για να ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες στον χώρο.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤο πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παρέλαβε η Περιφέρεια Θεσσαλίας (φωτό)
Επόμενο άρθροΑνοιχτό σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου