«Είχε και χαρές είχε και λύπες» με αυτές τις λίγες λέξεις περιγράφει την ενασχόληση του με την πολιτική ο κος Αλέξανδρος Καζαντζής. Υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στο παρελθόν χωρίς να χαρακτηρίζεται ποτέ φαβορί, αλλά αουτσάιντερ ο κος Καζαντζής τονίζει πως το σημαντικό που σου προσφέρει μια προεκλογική εκστρατεία που την ζεις με την ιδιότητα του υποψηφίου είναι ότι σου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσεις τον κόσμο με τα προβλήματα και τα έργα του.

Στην τελευταία επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη ο κος Καζαντζής ήταν παρόν, όπως και τον 1989 στην επίσκεψη του τότε προέδρου Κ.Μητσοτάκη

Σύμφωνα με τον κο Καζαντζή και τότε όπως και τώρα το νούμερο ένα πρόβλημα που του έθεταν οι πολίτες ήταν η ανεργία. «Ζητούσαν μια θέση εργασίας σχεδόν πάντα. Υπήρχαν βέβαια κι εκείνοι που έθεταν ζητήματα παιδείας, γνωρίζοντας ότι ήμουν εκπαιδευτικός , αλλά και συχνά μιλούσαν για ζητήματα υγείας διατυπώνοντας συνήθως παράπονα.»

Ρωτάμε τον κο Καζαντζή αν πρέπει ένας υποψήφιος να υποκύπτει στον πειρασμό των υποσχέσεων; «Πρέπει να δίνει και υποσχέσεις» απαντά σπεύδοντας, όμως, να διευκρινίσει «αλλά να φροντίζει να τις υλοποιεί. Εγώ ήμουν ρεαλιστής πάντα, δεν έλεγα πράγματα που δεν θα μπορούσα να κάνω.»

Υποψήφιος αουτσάιντερ και ποτέ φαβορί ο κος Καζαντζής πώς ο ίδιος το σχολιάζει; «Έδινα τον αγώνα για την παράταξη, δεν με πείραζε που ήμουν αουτσάιντερ» δηλώνει και σημειώνει πως έστω κι έτσι είχε την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τα προβλήματα της κοινωνίας και τους συμπολίτες του.
Τέλος, δεν παραλείπει να προτρέψει όλους να ασχολούνται με τα κοινά. «Να μην κοιτούν αν τους συμφέρουν συγκυρίες και αποτελέσματα» τονίζει και σημειώνει με νόημα « και να μην δίνουν μεγάλες υποσχέσεις, που γνωρίζουν ότι δεν θα μπορέσουν να υλοποιήσουν».
κείμενο-ρεπορτάζ-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚομοτηνή: Απειλή και για την τυροκομεία η εξόρυξη χρυσού
Επόμενο άρθροΚομοτηνή: “Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια”