Αρχές Απριλίου είναι ο πρώτος ορίζοντας εξόδου από τη δοκιμασία του κορονοϊού, δήλωσε η πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου, στην ΕΡΤ και εκτίμησε ότι δεν θα δούμε τα δύσκολα που ζουν στην Ιταλία και την Ισπανία καθώς πάρθηκαν αυστηρά μέτρα γρήγορα, όπως το κλείσιμο των σχολείων, αλλά και το να μένουμε σπίτι οι πολίτες και δεν κυκλοφορούν άσκοπα.

Επίσης συμβουλεύει όλους τους πολίτες εάν εμφανίσουν κάποια συμπτώματα τότε να ενημερώσουν τον οικογενειακό τους γιατρό και μόνο αν τα πράγματα είναι επιβαρυμένα και μετά από σύσταση του οικογενειακού γιατρού να μεταβούν στο νοσοκομείο.

Η κα Κοτανίδου ανέφερε ότι το ζητούμενο τώρα είναι να βρεθεί αποτελεσματική φαρμακευτική αγωγή και στη συνέχεια το φάρμακο. Εκτίμησε ότι μέχρι το φθινόπωρο θα μπορούμε να ξέρουμε ποια φάρμακα πρέπει να χορηγούνται και σε τι ποσότητα, ενώ για το εμβόλιο θα υπάρχουν αποτελέσματα ίσως στις αρχές του 2021. «Απαιτείται ένας ολόκληρος χρόνος για δοκιμές και πειράματα», σημείωσε.

Σε ερώτηση για τη λήψη χλωροκίνης από πολίτες η κα Κοτανίδου είπε πως είναι πολύ κακό γιατί έχει άσχημες παρενέργειες, και κάλεσε τους πολίτες να μην λαμβάνουν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν παραγωγή αντισηπτικών διαλυμάτων από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας
Επόμενο άρθροΣχέδιο για αναβολή επιταγών για 70 μέρες