Μοιράσου το άρθρο:

Μετά από ένα ολόκληρο αιώνα, ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Zagorin στη Ζαγορά, μιλώντας με τους εργαζόμενους, τους αγρότες και γενικά τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε λίγη ώρα θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου, ενώ στο πλαίσιο της σημερινής του περιοδείας, επιλέχθηκε η επίσκεψη στον αγροτικό συνεταιρισμό, επίσκεψη με συμβολικό και κυριολεκτικό συμβολισμό, για το πώς αντιλαμβάνεται την έννοια της ανάπτυξης ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίσκεψη πρωθυπουργού μετά από ένα αιώνα στο συνεταιρισμό δεν έμεινε ασχολίαστη από τον πρωθυπουργό, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «αναρωτιέμαι και εγώ γι’ αυτό, παρά το γεγονός ότι είστε πρωτοπόροι του συνεταιριστικού κινήματος και αποτελείτε ένα παράδειγμα της Ελλάδας της δημιουργίας» για να συμπληρώσει ότι η Ελλάδα που οραματίζεται είναι αυτή της παραγωγής, που στην αιχμή του δόρατος θα βρίσκεται η αναγέννηση του συνεταιριστικού κινήματος.

Οι συνεταιρισμοί είναι ίσως το βασικότερο εργαλείο που διαθέτουμε για να αυξηθεί η παραγωγή. Αν υπάρχει προοπτική ανασυγκρότησης της αγροτικής παραγωγής στη χώρα μας αυτή περνάει μέσα από την ανασύνθεση του συνεταιριστικού κινήματος»


Όπως ήταν αναμενόμενο ο κ. Τσίπρας, επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο οι προηγούμενες κυβερνήσεις απαξίωσαν και συκοφάντησαν το συνεταιριστικό κίνημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μεγάλη ευθύνη φέρουν οι κυβερνήσεις που δεν έδωσαν κίνητρα στον αγρότη για να έχει λόγους να οργανώσει η δράση του μέσα από τους συνεταιρισμούς.

Εμείς μέσα από πολύ μεγάλες δυσκολίες, βαθιά στη χαράδρα της χρεωκοπίας, κάναμε βήματα για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, είτε αυτό αφορά τη μείωση της φορολογίας, είτε την προσπάθεια να παίρνουν έγκαιρα τις επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις, είτε αφορά το θεσμικό πλαίσιο και τα κίνητρα παραγωγικής δραστηριότητας. Το 2016 ξεκινήσαμε την προσπάθεια ανασυγκρότησης του συνεταιριστικού κινήματος έχοντας βαθιά πεποίθηση ότι αυτό είναι το μέλλον της παραγωγής στον τόπο.


Αλλιώς δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και εμείς στηρίζουμε τους συνεταιρισμούς τόσο τους περίπου 800 υγιείς συνεταιρισμοί που υπάρχουν σήμερα στη χώρας μας όσο και εκείνους που θα αξιοποιήσουν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη δημιουργία συλλογικών σχημάτων που προωθεί η κυβέρνηση».


Επίσης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος (650 ευρώ) για τους συνεταιρισμούς και τους συνεταιρισμένους αγρότες, στην έκπτωση 10% του φορολογητέου εισοδήματος, στη μείωση της φορολογίας των συνεταιρισμών από το 13% στο 10%, στα πλεονάσματα που διανέμονται στους αγρότες-μέλη των συνεταιρισμών τα οποία πλέον θεωρούνται αγροτικό εισόδημα και άρα φορολογούνται με όσα ισχύουν για τους αγρότες, ενώ τέλος στάθηκε και στα συλλογικά σχήματα που στηρίχθηκαν το 2018 και τα 150 επιχειρησιακά προγράμματά τους με πάνω από 40 εκατ. ευρώ».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈπεισε τον Τραμπ ο Ερντογάν για τους S400 (video)
Επόμενο άρθροΜήνυμα νίκης της Ν.Δ. έστειλε ο Κ. Μαραβέγιας από το Διμήνι και το Σέσκλο