Την χάραξη εθνικής στρατηγικής στα εθνικά θέματα, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη, στο πλαίσιο του Οικονομικού  Φόρουμ των Δελφών. Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις επιλογές της στην οικονομία, ενώ αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα εθνικά θέματα, ο κ. Τσίπρας, υπογράμμισε την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Σε σχέση με την Οικονομία ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση έφερε την ύφεση πριν από τον κορονοϊό», επισημαίνοντας ότι «Η ύφεση στη χώρα μας ήρθε το τελευταίο τρίμηνο του 2019». Όσον αφορά στις επιλογές της κυβέρνησης άσκησε κριτική τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση βασίστηκε σε μία παρωχημένη πολιτική, στη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και δεν αύξησε τη ζήτηση. Το μέρισμα που εμείς δίναμε έδινε τη δυνατότητα να αυξηθεί η κατανάλωση, να κινηθεί η αγορά».

Για τη σχέση που διατηρεί με τον Πρωθυπουργό  έκανε λόγο για μία τυπική σχέση. «Είναι με ευθύνη του Πρωθυπουργού» σχολίασε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας έστειλε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας να προχωρήσει στο μετασχηματισμό του κόμματος, τονίζοντας ότι » δεν διακρίνω να υπάρχουν στρατηγικές διαφωνίες, αλλά υπάρχει μια αγωνία για το τι θα φέρει ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ.»

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚοινωνικός τουρισμός: Περισσότεροι φέτος οι δικαιούχοι-Επιδότηση και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια-Παραδείγματα (video)
Επόμενο άρθροΣε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας για τη δολοφονία της 37χρονης στη Ζάκυνθο (video)