Ομιλία θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την Τρίτη, στις 8 το απόγευμα, στο Θησείο. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η ομιλία του προέδρου του κόμματος, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο (σταθμός ΗΣΑΠ). Ιδιαίτερους συμβολισμούς είχε η περιοδεία του πρωθυπουργού στα ακριτικά νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να καταδείξει στους νησιώτες ότι δεν είναι μόνοι τους, ανακοίνωσε μάλιστα κατάργηση του ΕΝΦΙΑ από το 2020 για τα νησιά με λιγότερους από χίλιους κατοίκους.

Από την κεντρική πλατεία της Τήλου, ο πρωθυπουργός καλεί τους πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν τα δυο σχέδια που αντιπαρατίθενται στον δρόμο για της εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Αυτοί οι οποίο ζητούν να μας κυβερνήσουν ξανά, είναι οι ίδιοι που χρεοκόπησαν τη χώρα το 2010 και την οδήγησαν στα χέρια του ΔΝΤ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εμείς λέμε κάτι πολύ απλό. Λέμε ότι οι πολίτες στις 7 του Ιούλη, ανεξάρτητα από το αν είναι δεξιοί, αριστεροί ή κεντρώοι, πρέπει να γνωρίζουν ότι αποφασίζουν για τη ζωή τους… Το σχέδιο των πολιτικών μας αντιπάλων λέει γενικόλογα μειώσεις φόρων έναντι μείωσης δαπανών, άρα περικοπές. Και στον πυρήνα αυτών των περικοπών βρίσκονται και οι απολύσεις», είπε ο πρωθυπουργός.

Από την Χάλκη, όπου οι νησιώτες τον υποδέχτηκαν με ψαροκάικα, κόρνες και καπνογόνα, ο πρωθυπουργός ανέπτυξε τα μέτρα στήριξης για τους Ακρίτες του Αιγαίου. Ανάμεσα σε αυτά η πλήρης κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, από την 1/1/2020 για νησιά με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων και φορολογική ελάφρυνση των νησιών μέχρι 3.100 κατοίκους, με συντελεστή 22% για εισοδήματα έως 30.000 αντί 20.000 που ισχύει σήμερα.

Νωρίτερα, από το Καστράκι της Ρόδου, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να κάνει την αυτοκριτική του μιλώντας με πολίτες και επαγγελματίες τους νησιού.

«Στην ευρωπαϊκή κάλπη ήθελε και δικαιούνταν να στείλει ένα μήνυμα δυσαρέσκειας, ότι δεν είναι δεδομένος αυτός ο κόσμος και ότι πρέπει και εμείς να διορθώσουμε λάθη, αστοχίες, παραλείψεις. Στις 7 Ιούλη η κάλπη είναι άδεια, το πώς θα γεμίσουν είναι δική μας ευθύνη», είπε ο Α. Τσίπρας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κ. Λασκαράτος, Γ. Φασουλάς

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗράκλεια : » ΚωμΟΔΥΣΣΕΙΑ»
Επόμενο άρθροΤα διλήμματα που θέτει ο Α. Τσίπρας ενόψει των εκλογών (video)