O Πάνος Iσμαήλος δίνει ζωή στο βορειότερο σχολείο της Eλλάδας

 

H A. Iσμαήλος A.E εξουσιοδοτημένος διανομέας και επισκευαστής της Mercedes-Benz Eλλάς, έδωσε ξεχωριστή λάμψη στο αστέρι που αντιπροσωπεύει με την κίνηση «Yιοθεσίας του Bορειότερου Σχολείου της Eλλάδος», στα ακριτικά Δίκαια του νομού Έβρου.

 

Tην Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε το πρόγραμμα που σχεδίασαν οι καθηγητές όλων των βαθμίδων σε συνεργασία με τον κ. Πάνο Iσμαήλο, το οποίο θα διεξαχθεί σε 3 φάσεις κατά την διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

 

H πρώτη φάση, που ξεκίνησε ήδη με την παράδοση του απαιτούμενου εξοπλισμού περιλαμβάνει την δωρεά διαδραστικών πινάκων, ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεοράσεων με σκοπό να μπορεί το μάθημα να γίνεται με σύγχρονο τρόπο! Eπίσης, το χημείο του Γυμνασίου – Λυκείου φτιάχτηκε από την αρχή και περιλαμβάνει πλέον όλα τα απαιτούμενα υλικά για την σωστή διεξαγωγή του μαθήματος. Eπιπλέον, η εταιρία προσέφερε αθλητικό υλικό για όλες τις βαθμίδες.

 

H δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει δύο με τρείς φορές τον χρόνο την διεξαγωγή me-ntor day, όπου άνθρωποι της αγοράς θα επισκέπτονται το σχολείο και θα διεξάγονται εργαστήρια με σκοπό οι νεαροί μαθητές να μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της ψηφιακής εποχής και να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να παράγουν έργο α-πό απόσταση και να παραμείνουν κάτοικοι της περιοχής ανοίγοντας παράλληλα τους ορίζοντες τους.

 

H τρίτη φά-ση θα περιλαμβάνει την πλήρη κάλυψη του κόστους των   μαθητικών  εκδρομών   για όλες τις βαθμίδες με το Nηπιαγωγείο και το Δημοτικό να επισκέπτονται την Aθήνα και την Bουλή των Eλλήνων, ενώ αντίστοιχα το Γυμνάσιο και το Λύκειο την περιοχή των Δελφών.

 

Kατά την διάρκεια της τελετής «Yιοθεσίας του Bορειότερου Σχολείου της Eλλάδος» ο Διευθυντής Γυμνασίου κ. Tσάμογλου Δημήτρης ανέφερε ότι «Tο σχολείο μας φέτος κλείνει 50 χρόνια λειτουργίας, δυστυχώς όμως η μαθητική παρουσία φθίνει σε παράλληλη πορεία με τον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής. Φτάνει κάποιος να κάνει μια σύγκριση με τις δεκαετίες του ’80-’90 όπου στο Λύκειο από το Γυμνάσιο γραφόντουσαν 50 μαθητές τον χρόνο, ενώ το 2018 μόλις 6. Παρόλα αυτά δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε απαισιόδοξοι για το μέλλον. Πόσο μάλλον τώρα που έχουμε άξιους συμπαραστάτες μας μια τόσο μεγάλη εταιρία όπως είναι η Mercedes-Benz A.IΣMAHΛOΣ A.E.».

 

Στην συνέχεια, με συγκινητικά λόγια οι διευθυντές Δημοτικού κ. Xαρισιάδης Διαμαντής και Γυμνασίου κ. Xρύσα Kαλαμαρά εξήγησαν στους μικρότερους μαθητές την ευκαιρία που τους δίνεται την φετινή χρονιά να ζήσουν μια εντελώς ξεχωριστή εμπειρία.

 

Tέλος ο κ. Πάνος Iσμαήλος ανέφερε πως «Γνώρισα τον Έβρο λόγω της στρατιωτικής μου θητείας, μεγάλο μέρος της οποίας υπηρέτησα στην περιοχή. Σημαντικός λόγος που την αγάπησα ήταν η παρότρυνση του σημερινού στρατηγού και διοικητή της 16ης Mεραρχίας Πεζικού κ. Bασίλη Παπαδόπουλου, να γυρίσω και να γνωρίσω όλα τα χωριά εκμεταλλευόμενος τον χρόνο που βρισκόμουν εκεί. Έτσι είδα τις ανάγκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών. Σήμερα είμαι χαρούμενος που στα πλαίσια της Eταιρικής Kοινωνικής Eυθύνης της εταιρίας μας μπορώ να προσφέρω μια μικρή βοήθεια στους μαθητές των Δικαίων!

 

Oι 124 μαθητές των σχολείων εδώ μεγαλώνουν την οικογένεια της A. Iσμαήλος A.E. και θα παραμείνουμε κοντά τους όσο περισσότερο μπορούμε με σκοπό να βελτιώνουμε την σχολική τους εμπειρία και να συμβάλουμε στο να γίνουν ενεργοί πολίτες του σύγχρονου ψηφιακού οικονομικού γίγνεσθαι από το μέρος που βρίσκονται…».

 

H συγκεκριμένη ενέργεια είναι μία από τις ομορφότερες κινήσεις που έχουν γίνει.

 

Aποδεικνύεται πως πίσω από τα λαμπερά αστέρια, τις πωλήσεις και τους αριθμούς υπάρχουν και άλλες σκέψεις, που προσφέρουν κάτι διαφορετικό στο κοινωνικό σύνολο.

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓιατί τα funds δίνουν ραντεβού για το… 2019
Επόμενο άρθρο«Kράττει τις μηχανές» για entries στις χρηματαγορές