Σε ένα πρωτοφανές βήμα προχώρησε η γερμανική χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας (BaFin), απαγορεύοντας την ανοικτή πώληση μετοχών της Wirecard για δύο μήνες.

 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η πρόσφατη μεταβλητότητα της τιμής ενέχει τον κίνδυνο να υπονομεύσει την ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά.

 

Η BaFin σημείωσε ότι οι επενδυτές παγκοσμίως απαγορεύεται να παίρνουν short θέσεις ή να αυξάνουν τις υπάρχουσες στον τίτλο μέχρι τις 18 Απριλίου. Είναι η πρώτη φορά που έχει απαγορευθεί το short-selling σε μία μετοχή.

 

Οι μετοχές της Wirecard έχουν δεχθεί πλήγμα τον τελευταίο μήνα μετά από δημοσιεύματα των Financial Times, σύμφωνα με τα οποία φέρεται να έχει υπάρξει απάτη στη μονάδα πληρωμών της εταιρείας στη Σιγκαπούρη. Από την πλευρά της η Wirecard αρνείται οποιαδήποτε παρατυπία.

 

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές έχουν αυξήσει τα στοιχήματά τους στην υποχώρηση της μετοχής και το ενδιαφέρον για short θέσεις είναι στο υψηλότερο σημείο από τα μέσα του 2017.

 

Οι εξελίξεις στη χρηματιστηριακή αγορά αποτελούν «μία σοβαρή απειλή στην αξιοπιστία της αγοράς», σημειώνει η BaFin.

 

Η μετοχή της Wirecard κάνει άλμα 14% στη Φρανκφούρτη, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 4 Φεβρουαρίου, ενώ έχει υποχωρήσει 15% φέτος.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣπυράκη για ανασχηματισμό: Η κυβέρνηση προσελκύει απελπισμένους
Επόμενο άρθροΓράφτηκαν περισσότεροι στα πανεπιστήμια, αλλά πήραν λιγότεροι πτυχία