Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 01:17

Πέρασαν τέσσερις μήνες από τη φιέστα τίτλου του Ολυμπιακού και η Αστυνομία δεν ολοκλήρωσε  ακόμη τη δικαστική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Πειραιά, όπως αποκάλυψε η “Δίκη στο Open”.

Η φιέστα έγινε τον περασμένο Ιούλιο εν μέσω πανδημίας, με τους χιλιάδες φίλους της ομάδας  γιόρτασαν την κατάκτηση του 45ου τίτλου, χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις και με μηδενική τήρηση των μέτρων ασφαλείας, έξω από το Καραϊσκάκη.

Την παραγγελία για να διακριβωθούν τυχόν ποινικές ευθύνες είχε δώσει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Κατερίνα Δημητριάδη, με βάση εγκύκλιο του εισαγγελέα Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος είχε ζητήσει από τους εισαγγελείς όλης της χώρας, να παρεμβαίνουν άμεσα και να σχηματίζουν δικογραφίες εναντίον όσων παραβαίνουν τα μέτρα, κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν στον νέο Ποινικό Κώδικα για όσους σπάνε την καραντίνα και παραβιάζουν τα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας για τον κορωνοϊό, «οι ποινές αυξάνονται στα (έως) 10 χρόνια αν μεταδοθεί σε άνθρωπο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Πειραιά, που είχε αναλάβει την έρευνα, θα ζητήσει ενημέρωση από τους αστυνομικούς, που ασχολούνται με την υπόθεση, για να διαπιστωθεί αν οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού είχαν διοργανώσει τη φιέστα, αν είχαν καλέσει οπαδούς, αν είχε ενημερωθεί σχετικά η αστυνομία και πως επετράπη να τοποθετηθούν γιγαντοοθόνες που παραπέμπουν σε πάρτι.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 01:19

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔεκαέξι κρούσματα κορωνοϊού στον τελευταίο γύρο τεστ
Επόμενο άρθροΑποχή δηλώνουν οι Αρεοπαγίτες του Διαιτητικού – «Άνω-κάτω» τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου