Ενας 27χρονος Ρουμάνος κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών χωρίς αναστολή,ενώ από τον περασμένο Δεκέμ­βριο βρίσκεται στη Φυλακή εκτίοντας ποινή κάθειρξης 25 ετών μετά από απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πατρών  με την οποία κρίθηκε ένοχος για αν­θρωποκτονία από πρόθεση και η ποινή του λήγει στις 2 Ιανουαρίου 2043.

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Πάτρας ελήφθη το 2018, πέντε χρό­νια αργότερα από το 2013 όταν ο 27χρονος με δύο ακόμα άγνωστους συνεργούς του, λήστε­ψαν έναν 58χρονο Λαρισαίο ενώ αυτός κοιμόταν στο σπίτι του, σε χωριό του Δήμου Τεμπών.

Στη ληστεία αναφέρθηκε καταθέτοντας,ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.Οπως είπε,στις 2 τα ξημερώματα της 3ης Δεκεμβρίου 2013, τρεις δράστες σπάζοντας την κεντρική είσοδο,μπήκαν στο σπίτι του 58χρονου.

Οι τρεις ληστές που φορούσαν ολοπρόσωπες κουκούλες και γάντια, εξερευνώντας το σπίτι βρήκαν τον 58χρονο να κοιμάται στο κρε­βάτι της κουζίνας.

Ένας από τους δράστες τον γύρισε βίαια ώστε να κοιτάζει προς τον τοί­χο και σκίζοντας το σεντόνι τον έδε­σαν στο καλοριφέρ.

Οι τρεις ληστές αφαίρεσαν 470 ευ­ρώ που είχε στο παντελόνι του, το πορτοφόλι του από το μπουφάν, κι­νητό τηλέφωνο, τραπεζική κάρτα ανάληψης και ψάχνοντας το σπίτι για αρκετή ώρα, φεύγοντας έκλεψαν και το αυτοκίνητο του 58χρονου.

Από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας ελήφθη βιολογικό υλικό από το χώρο της ληστείας. Το υλικό ταυτοποιήθηκε για να αποδειχθεί πως ένας από τους δράστες ήταν ο 27χρονος Ρουμάνος, ο οποίος αποτελούσε γνώρι­μο των Διωκτικών Αρχών με αφορ­μή και άλλες, υποθέ­σεις. Η ταυτοποίηση του δράστη έγινε με γενετικό υλικό τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας προτείνοντας την ενοχή του κατηγορουμένου, με την πρόεδρο του Δικαστηρίου να ανα­κοινώνει την ενοχή του για απλή ληστεία επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 8 ετών, ποινή η οποία δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Προηγούμενο άρθροΚΙΝΑΛ – Στην Καλλιθέα ψήφισε η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά – Το μήνυμα του Ανδρέα Τσούνη
Επόμενο άρθροΕυγενία Σαμαρά: Η μαμά μου με παρακολουθούσε για να δει τι κάνω