Σε βαριές καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης προχώρησε ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου,- τρίτος εισαγγελικός λειτουργός, – μετά τον Γιάννη Αγγελή και την Ελένη Ράικου.
Ο κ. Αθανασίου μίλησε για αφόρητες πιέσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, την εποχή που ο πρώτος ήταν οικονομικός εισαγγελέας και ερευνούσε υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, εστιάζοντας κυρίως στις λίστες φοροδιαφυγής.

Δεν κατέθεσε όμως κανένα στοιχείο για παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την έρευνα για την υπόθεση Novartis.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε σημερινή δήλωσή του χαρακτήρισε «ψεύτη» και «βραδυφλεγή» τον εισαγγελέα Οικονομικού, Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, μετά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της Novartis.

«Η αντιμετώπιση του παρακράτους στη Δικαιοσύνη δεν είναι κομματική υπόθεση αλλά ζήτημα δημοκρατίας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒουλή:Με ευρύτατη πλειοψηφία πέρασε από την ολομέλεια το επίδομα γέννησης
Επόμενο άρθρο«Δεν θέλουμε μόνο να φτιάξουμε το κόμμα, αλλά να αλλάξουμε τον τόπο»