Του Θοδωρή Δεσποίνη.

Το Σάββατο στο φάιναλ φορ της Κοζάνης η ομάδα Χάντμπολ της Πυλαίας εξέπληξε την φίλαθλη Ελλάδα κατακτώντας το κύπελλο ανδρών. Μια ομάδα που έχει ιδρυθεί πριν από 9 χρόνια και απαρτίζεται κυρίως από φοιτητές  νίκησε την πρωταθλήτρια ΑΕΚ με 21-20 σημειώνοντας μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του αθλήματος. Για αυτό τον άθλο μίλησε στο zougla.groΓιάννης Αμπατζίδης, έφορος του αντρικού τμήματος και αντιπρόεδρος του συλλόγου.Ένας άνθρωπος κεφάλαιο όχι μόνο για την ομάδα της Πυλαίας αλλά και για το ελληνικό Χάντμπολ το οποίο υπηρετεί από την εμφάνιση του αθλήματος στη χώρα μας το 1978.

Πώς ήρθε αυτή η τεράστια επιτυχία;

Εμείς πήγαμε στο φάιναλ φορ για να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες μάς αντιστοιχούσαν.Ο προπονητής μας,ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος, ο Μπάμπης Ανανιάδης είπε στους παίκτες να μπουν στο γήπεδο, να τα δώσουν όλα,να κάνουν ό,τι μπορούν για να το θυμούνται,και αυτό έγινε. Πρέπει να πω ότι κάναμε Πάσχα στο γήπεδο, τα παιδιά δούλεψαν πολύ και ανταμείφθηκαν οι κόποι τους. Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι βγάλαμε τις καρδούλες μας και τις καταθέσαμε στο γήπεδο.

Πάντως κάνατε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που έχω δει….

Μου θυμίζει την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού το 2004 από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, υπό την έννοια ότι πήρε το κύπελλο το απόλυτο αουτσάιντερ που κανείς δεν περίμενε. Μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με ένα εκατομμύριο ευρώ μπάτζετ.Όσο κοστίζει ένας ξένος της ΑΕΚ μπορεί και να κοστίζει όλη μας η ομάδα.Το ότι κρατήσαμε αυτή την ομάδα στα 20 γκολ είναι πραγματικά άθλος!

Μετά τον ημιτελικό που κερδίσατε τον ΠΑΟΚ είχες δηλώσει μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι μπορείτε να πάρετε το κύπελλο…

Ναι. Με τον ΠΑΟΚ παίξαμε καλά αλλά σε μία φάση είχαμε ξεφύγει τόσο στο σκορ που… δεν το πιστεύαμε. Να σου πω: Όταν τελείωσε και ο δεύτερος ημιτελικός συναντήθηκα με τους υπευθύνους της ΑΕΚ για να κανονίσουμε λεπτομέρειες του τελικού όπως τι χρώμα φανέλα θα φοράει η κάθε ομάδα κλπ.Εκεί είπα στα παιδιά της ΑΕΚ για πλάκα ‘’καλή τύχη’’ για να τους πειράξω, φιλικά βέβαια, αφού έχουμε καλή σχέση. Βλέπεις είμαι στο άθλημα από το 1978 και βλέπω τα πράγματα ρομαντικά.

Τους προειδοποίησες δηλαδή…

Πιστεύω ότι η ομάδα μας είχε προειδοποιήσει.Από τον Φεβρουάριο παίζουμε καλά.Στην έδρα μας για το πρωτάθλημα κερδίσαμε τον Ολυμπιακό και τον Διομήδη Άργουςενώ χάσαμε από την ΑΕΚ με ένα γκολ έχοντας δοκάρι στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η ΑΕΚ πριν ένα περίπου μήνα σας κέρδισε 45-24…

Γενικά τα μόνα δύο ματς μας ξέφυγαν ήταν αυτά με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στην Αθήνα. Μείναμε γρήγορα πίσω στο σκορ και κάναμε rotationνα παίξουν όλα τα παιδιά. Πάντως η ήττα αυτή από την ΑΕΚ μάς έκανε καλό γιατί το πάθημα μας έγινε μάθημα. Ο προπονητής μας το ‘’διάβασε’’ αυτό το ματς. Θυμάμαι στο ταξίδι της επιστροφής του είχα πει  ότι αυτή η ήττα ήρθε στη κατάλληλη στιγμή για να μάθουμε πώς να αγωνιζόμαστε ενάντια στους μεγάλους.

Μπορεί ηεπιτυχία σας να εμπνεύσει και άλλους ‘’μικρούς’’συλλόγους να διεκδικήσουν διακρίσεις;

Με χαρά βλέπω να λαμβάνουμε συγχαρητήρια μηνύματα από ερασιτεχνικά σωματεία από όλη την Ελλάδα.‘’Μας δώσατε δύναμη και κουράγιο’’ μας γράφουν.

Μετά τους πανηγυρισμούς τι θα ακολουθήσει;

Θα πανηγυρίσουμε  ακόμα αφού ο πρόεδρος έχει προγραμματίσει μία βόλτα με ανοικτό λεωφορείο στους δρόμους της πόλης.Γενικά Θα είμαστε προσγειωμένοι, δεν θα εκτοξεύσουμε το μπάτζετ και θα δώσουμε βάρος στις υποδομές.Από την επόμενη μέρα που πήραμε το κύπελλο συζητάμε το πώς θα βάλουμε περισσότερα παιδάκια στο γήπεδο να τους μάθουμε το άθλημα  και πως θα βρούμε καλούς προπονητές. Βλέπεις αυτός ο σύλλογος έτσι ξεκίνησε καλλιεργώντας το χαντμπολ σε μικρές ηλικίες και κερδίζοντας πρωταθλήματα υποδομών. Εδώ πρέπει να αναφερω ότι έχουμε και γυναικεία ομάδα που ήρθε Τρίτη στο πρωτάθλημα.Η συνέχεια λοιπόν θα έχει δουλειά και καλό προγραμματισμό αυτό που κάνουμε δηλαδή τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροKailia Posey: Αυτοκτόνησε η 16χρονη σταρ του ριάλιτι «Toddlers and Tiaras»
Επόμενο άρθροPfizer: «Ζαλίζουν» τα κέρδη της φαρμακευτικής – Αυξημένα τα έσοδα κατά 77% σε σχέση με πέρσι